in , , , , ,

Media zaaien angst met ‘extreemrechtse omvolkingstheorie’

Bron: Screenshot PVV / YouTube

Het is toch verschrikkelijk? ‘' is een extreemrechtse complottheorie, waar men uitgaat van een doelbewuste ‘grote vervanging' door middel van migratie, waardoor het blanke ras uitsterft.

Die theorie zou aanzetten tot geweld, zoals te zien door grote schietpartijen en terreuracties zoals in El Paso of Christchurch. Aldus de Volkskrant.

Is dat even een mooie manier om de discussie meteen mee dood te slaan! Eenieder die ook maar iets aankaart wat betreft demografische verschuivingen, vooral als ze in het nadeel van de autochtone bevolking zijn, kan nu direct in extreemrechtse hoek worden gedrukt.

Want, jawel, daarmee ‘normaliseer je complotdenken'. En dat willen we natuurlijk niet!

Mocht je in de veronderstelling zijn dat een autochtone bevolking recht heeft op het zijn en blijven van een meerderheid in eigen land, dan begeef je je dus al op glad ijs.

Want hoe haal je het in je hoofd om kritiek te uiten op het feit dat Nederlandse autochtonen een minderheid zijn geworden in eigen (grote) steden? ‘Wat is daar nou mis mee?'

Je hebt inderdaad van die extreemrechtse gekkies die menen dat Joden of feministen een geheim plan hebben om ‘het blanke ras' uit te roeien. Dat zijn het soort mafkezen die moskeeën overhoop schieten.

Maar dat zij een andere verklaring geven aan hetzelfde fenomeen dat jij en ik (en zelfs het CBS) zien, wil niet zeggen dat wij ook maar direct extreemrechts zijn.

Als je binnen dertig jaar een etnische minderheid bent geworden in je eigen stad, dan lijkt het mij vrij normaal om te veronderstellen dat hier toch echt wel iets niet helemaal in de haak is…….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rechter scheldt schuld op prepaid creditcard kwijt

2019: Jaren die eindigen in ‘9’ zijn vaak tijden van grote onrust