in , , , ,

NL kan portemonnee trekken, EP: Resolutie schadeloosstelling voor kolonialisme en racisme aangenomen

1756 552 716064499 lege portemonnee enkele geldstukken in de

Het Europees Parlement heeft zich met een unieke resolutie beziggehouden, waarin herstelbetalingen voor “misdaden” worden geëist, die gepleegd werden in de periode van het Europees kolonialisme in Afrika.

Verleden week ging het Europees Parlement met een overweldigende meerderheid akkoord met een resolutie, waarin de “EU-parlementariërs de EU en haar lidstaten ertoe oproepen maatregelen te nemen om het structurele racisme, waarmee de mensen van Afrikaanse afkomst in Europa geconfronteerd worden, te bestrijden”, bericht de “Voice of Europe”.

Het Europees Parlement roept de EU, haar instellingen en nationale autoriteiten er nadrukkelijk toe op om “een politiek tegen racisme te ontwikkelen en de discriminatie op de terreinen onderwijs, wonen, gezondheid, strafjustitie, politieke participatie en migratie” te beëindigen.

In de persmededeling over de resolutie proberen de schrijvers hun regressieve wetsvoorstel in het licht van toenemende Afrobische aanvallen te rechtvaardigen. De EU-parlementariërs roepen ertoe op om het racistische, discriminerende en buitenlander-vijandige lijden van de Afro-Europeanen te erkennen, een gepaste bescherming tegen deze ongelijkheden te bieden, ook om te garanderen dat haatmisdaden onderzocht, strafrechtelijk vervolgd en bestraft worden.”

“Bovendien zou er met mensen van Afrikaanse komaf in de huidige financieringsprogramma’s en in het komende meerjarige financiële kader (2021-2027) meer rekening moeten worden gehouden.”

De agenda gaat zelfs nog verder. Zo dient er een einde gemaakt te worden aan de rassenprofilering, omdat “het veelvuldig gebruik van rassenprofielen en etnische profielen bij de strafvervolging, bij maatregelen tegen terrorismebestrijding en controle van de immigratie tot talrijke gewelddadige incidenten en doden zouden leiden, die gedurende de gevangenschap van de kennelijk Afrikaanse migranten optreden.” Aan deze praktijk moet een einde gemaakt worden.

De klap op de vuurpijl van deze resolutie is echter de roep naar schadeloosstelling vanwege misdaden tegen de menselijkheid tijdens het kolonialisme. “De resolutie dient de EU-instellingen en lidstaten ertoe aan te moedigen om onrechtvaardigheden en misdaden tegen de menselijkheid, die in naam van het Europees kolonialisme werden gepleegd, aan te pakken en te corrigeren.” Er worden bijvoorbeeld schadeloosstellingen voorgesteld zoals een openbare verontschuldiging en de teruggave van gestolen kunstvoorwerpen aan de landen van herkomst.

“Het parlement roept de EU-landen er bovendien toe op hun koloniale archieven vrij te geven om zodoende een omvattend perspectief op kolonialisme en slavernij in de curricula te vormen.” Dat zou een nog grotere geïndoctrineerde schuld in het onderwijssysteem tegenover de Europeanen betekenen, omdat in de laatste eeuw niemand uit de huidige maatschappij meer heeft deelgenomen aan deze zaken.

In de resolutie wordt eveneens beweerd dat de in Europa levende Afrikanen “blootstaan aan voortdurende discriminaties en zouden lijden onder diep verankerde negatieve stereotypes.” Er zouden signalen voor bestaan dan “Afro-Europese kinderen op school lagere cijfers krijgen dan hun blanke medeleerlingen. Ook zouden ze veel vaker vroegtijdig de school verlaten.”

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ec35b60d21f11c3e81584d04ee44408be273e7d11cb912459df1 640 supermarkt

Supermarkten verhogen de prijzen opnieuw zodat ze weer op een 9 eindigen na de btw-verhoging

wachtwoord 1554293530

Brutaal: Facebook wilde van nieuwe gebruikers het wachtwoord van hun email weten