in ,

Ondanks Corona gaat de hervestiging door: EU haalt 1.600 “jongeren” uit Griekse kampen

In de paasweek begint de herplaatsing van 1.600 “niet-begeleide minderjarige” migranten van het Griekse eiland Lesbos naar acht EU-landen. Het begint met Luxemburg – het neemt elf ‘kinderen' op.

Ondertussen vroeg EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, de EU-landen om hun welkomstcultuur te verbeteren en asielaanvragen mogelijk te maken. In is dit nu weer mogelijk na een pauze van een maand.

Er zijn altijd nieuwe varianten in de acht landen die willen accepteren: naast en Luxemburg worden ook Frankrijk, , Portugal, Kroatië en – maar ook Litouwen – genoemd. In totaal werden 2000 jonge migranten met Griekenland “geïdentificeerd” voor hervestiging, zei EU-hoofd Ursula . De ouders komen later .

Maar je moet ook de zwakste eilandkampen in hotels op het vasteland stoppen voordat naar de kampen komt. De hotels zijn al leeg en voorbereid. Op Lesbos zijn naar verluidt zes bevestigde Corona-gevallen buiten de migrantenkampen .

Er zijn al 20 corona-gevallen bevestigd in een migrantenkamp buiten Athene.

Enorm budget voor afwikkeling in Griekenland

EU-commissaris Johansson presenteerde vervolgens het grote noodplan voor Griekenland, dat werd geschat op 700 miljoen . 350 miljoen euro is direct beschikbaar. Ze worden besteed aan hotelhuur voor 25.000 bedden en aan contant geld voor migranten (90 miljoen euro).

Voor de uitbreiding en exploitatie …….

Lees verder bij de bron: SDB


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Trump die mondmaskers voor Duitsland in beslag nam blijkt nepnieuws

Spanje wil basisinkomen invoeren vanwege coronacrisis