in

Trump die mondmaskers voor Duitsland in beslag nam blijkt nepnieuws

geralt / Pixabay

De linkse burgemeester van Berlijn en de minister van Binnenlandse Zaken hebben de regering- allebei beschuldigd van “piraterij” omdat ze naar verluidt 200.000 N95-maskers in opdracht van de Berlijnse politie van 3M in in beslag had genomen. Toen het werd opgeroepen door de conservatieve oppositie, bleek het hele verhaal te zijn.

De Berlijnse minister van Binnenlandse Zaken Andreas Geisel bevestigde zijn anti-Amerikaanse beschuldigingen aan de linkse Tagesspiegel-krant , die met het verhaal meeging zonder te wachten op onafhankelijke bevestiging of controle bij de Amerikaanse autoriteiten.

‘We beschouwen dit als een daad van internationale piraterij’, zei Geisel.

“Dit is niet hoe je met je Transatlantische partners omgaat”, voegde Geisel eraan toe terwijl hij Trump beschuldigde van het gebruik van “Wilde Westen” -methoden.

De linkse burgemeester van Berlijn, Michael Müller, stemde toen in met de anti-Amerikaanse Trump-bashing en beweerde: “De acties van de Amerikaanse president zijn verre van solidariteit en verantwoordelijkheid. Ze zijn onmenselijk en onaanvaardbaar. ‘

Politiecommissaris Barbara Slowik vertelde de Tagesspiegel dat ze 400.000 N95-maskers hadden besteld bij een Amerikaanse fabrikant, waarvan 200.000 volgens haar op de luchthaven van Bangkok in beslag waren genomen. “We moeten aannemen dat dit het gevolg is van Amerikaanse exportbeperkingen.”

Gemeenteraadsleider Burkard Dregger (CDU) trok de aantijgingen in twijfel en noemde ze “opzettelijk misleidend”.

‘De hebben niet de macht om beschermende kleding in het buitenland in beslag te nemen. De senaat is op zoek naar een zondebok om de schuld te krijgen voor hun eigen verzuim om voldoende beschermende uitrusting op te slaan, ‘zei Dregger.

De schandalige claim begon toen bijna onmiddellijk uit elkaar te vallen.

Op vrijdagavond vertelde fabrikant 3M aan persbureau dpa dat ze “geen gegevens hadden over een bestelling van 3M-maskers uit China door de Berlijnse politie” en “geen indicatie dat er producten van 3M in beslag waren genomen.” Het Witte Huis verklaarde op dezelfde manier dat de VS geen persoonlijke beschermingsmiddelen “bestemd voor het buitenland” in beslag hadden genomen.

Zaterdag moest de Berlijnse afdeling Binnenlandse Zaken toegeven dat de bestelling was geplaatst bij het filiaal van 3M in , waarvan 200.000 maskers slechts vertraging hadden opgelopen in Bangkok . De reden was onduidelijk. De Amerikaanse regering was niet betrokken.

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

blank

Rapporteren

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

blank

Cornonavirus ‘taskforce’: 80 plussers kunnen opname op een IC afdeling vergeten (‘da’s lief’)

blank

Ondanks Corona gaat de hervestiging door: EU haalt 1.600 “jongeren” uit Griekse kampen