in , ,

Ondernemer moet zelf voor schade opdraaien na kraak We Are Here

we are here zetten ondernemer oz

De Amsterdamse ondernemer wiens pand deze zomer werd gekraakt door actiegroep We Are Here moet zelf voor de ontstane schade opdraaien.

Dat zegt ondernemer Salih Ozcan in een interview met De Telegraaf.

Hij kreeg vanuit het hele land veel steunbetuigingen toen hij samen met een cameraploeg van AT5 door de krakers zijn eigen pand werd uitgegooid.

De asielzoekende krakersgroep weigerde in eerste instantie het pand te verlaten toen de ondernemer daar op aandrong. “Ik werd in mijn gezicht uitgelachen”, zegt Ozcan tegen de krant.

Het bedrijfspand werd eind augustus ontruimd toen bleek dat de situatie binnen levensgevaarlijk was. De krakers hadden illegaal stroom afgetapt, wat leidde tot brandgevaar.

Politici spraken schande van de situatie en er werden Kamervragen gesteld over de zaak.

Na de ontruiming bleek dat er in het pand veel schade was ontstaan. Zo was er braakschade aan de deuren en ook het plafond bleek vernield te zijn. “De platen die daar zaten zijn naar beneden getrokken om als matrassen te kunnen dienen”, zegt Ozcan.

“Ik heb de vloerbedekking moeten weggooien, want van de stank ging je over je nek. De vloer lag bezaaid met lege en halflege drankflessen en opvallend veel entreebewijzen van uitgaansclubs, want de krakers hielden wel van een feestje.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
wind turbine molen

Nederland krijgt ’s werelds grootste windmolen

oorlog 1563788385

Breekt dit jaar echt de Derde Wereldoorlog uit zoals oud-officier Ingo Piepers ‘berekende’?