in

Onderzoeker paste onder druk van TNO conclusie over biovoedsel aan

carrots and onions in brown wicker basket

Een onderzoeker, die onderzocht of gezonder is, heeft op aandringen van TNO haar conclusie aangepast, vertelt ze in Zembla vanavond.

“Ik moest zeggen: wij kunnen geen conclusies trekken.”

In 2007 werkte de inmiddels gepensioneerde Machteld Huber voor het Louis Bolk Instituut, dat voorstander is van biologische landbouw, schrijft de Volkskrant.

Samen met onderzoekers van TNO, Wageningen Universiteit en het Rijksinstituut voor voedselveiligheid deed ze in opdracht van toenmalig Landbouwminister Cees Veerman onderzoek naar eventuele gezondheidsvoordelen van biologische voeding.

Huber zegt dat er uit het onderzoek bleek dat er ‘aanwijzingen zijn' dat biologisch voedsel inderdaad gezonder is. Maar dat mocht ze niet vertellen in de presentatie.

Eind 2007 is ze door TNO onder druk gezet: het onderzoeksbureau zou zich terug trekken en verklaren dat het een waardeloos onderzoek was als ze niet zou zeggen dat er geen conclusies te trekken waren.

“Dat is chantage en dan ben je machteloos”, zegt Huber in Zembla. De TNO-manager, die er destijds bij betrokken was, vertelt dat ….

Lees verder bij de bron: Wel.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NOS

De NOS: ‘De grootste complotzender in Nederland!’

i nxu7b5oam

Nog eens 40 wetenschappers hebben het wel gehad met van Dissel (RIVM) – en komen er voor uit