in

Nog eens 40 wetenschappers hebben het wel gehad met van Dissel (RIVM) – en komen er voor uit

i nxu7b5oam

Weer een open brief van wetenschappers om het RIVM tot de orde te roepen. Wel omzwachteld met ‘excellent’ en ‘deskundig’ (naar wetenschappelijke hoffelijkheid) maar intussen heeft het RIVM er niks van gebakken, ze houden hun vakgebied niet goed bij en maken er communicatief een janboel van met datamanipulaties waar geen touw aan vast te knopen is.

Ik kan dat zo stellen omdat ik niet in een medische hiërarchie zit, geen werkgever heb die mij monitort en een vrienden- kennissenkring heb die mij respecteert om wat ik ben dus daar hoef ik mij niet voor te schamen.

“Topwetenschappers” formuleren het omzichtiger. Dit is de open brief van die wetenschappers. De zoveelste open brief, omdat het bastion van overheid/hofartsen noch juridisch noch parlementair noch democratisch of met demonstraties te doorbreken is en elk intellectueel debat wordt ontlopen.

Het gemak waarmee we dit catastrofale gestuntel pikken gaat mijn verstand te boven.


COVID19: Stop de vermenging van wetenschappelijk advies en beleidsadvies

De Corona-crisis treft alle landen. Sommige landen missen de middelen om er iets aan te doen, en anderen ontbreekt het aan de wil. Maar zeker in west Europa zijn zowel de wil als de middelen aanwezig om de pandemie te bestrijden.

Toch doen niet alle landen dat even goed. In de lente kon men dat nog wijten aan gebrek aan kennis, maar nu zijn de verschillen veelzeggend.

Het is deprimerend om te zien dat in de afgelopen maand, de toename van het aantal infecties in Nederland sneller is gestegen dan in enig ander West-Europees land (en dat komt niet omdat we zoveel testen: Nederland staat met het aantal testen per persoon in Europa op de 30e plaats – onder alleandere West-Europese landen).

Ook ontbrak het Nederland in het afgelopen half jaar niet aan deskundigheid, medische infrastructuur of excellente artsen, verpleegkundigen en verzorgers. Evenmin ontbrak het aan financiële middelen om op te treden.

De relatief slechte prestaties van Nederland ….

Lees verder bij de bron: Het uitgesproken midden

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
carrots and onions in brown wicker basket

Onderzoeker paste onder druk van TNO conclusie over biovoedsel aan

12424664043 f50d096481 b bigpharma

Het ‘spontane’ aftreden van Bruno Bruins kwam sommigen wel heel erg goed uit