in ,

Opnieuw alarmerende berichten in Nederland: niet meer dan 2.400 IC-bedden mogelijk, ernstig intensieve zorgtekort

marcrutte

is al langer het mikpunt van binnen- en buitenlandse kritiek. Zo zou Nederland aanvankelijk ‘te laks' zijn omgegaan met het virus. Ook het gebrek aan tests valt onder zwaar vuur.

Nu blijkt dat Nederland een ernstig intensieve zorgtekort heeft. Meer dan 2.400 bedden op de intensieve zijn niet mogelijk.

Tegen de 15.000 mensen zijn positief getest op in Nederland. Hiervan zijn 1.339 mensen overleden. Tegen de 6.000 mensen liggen op het moment in het .

De intensieve zorgcapaciteit is inmiddels opgekrikt naar 2.100. 500 van deze bedden blijven geserveerd voor niet-coronapatiënten.

Het doel is om het aantal intensieve zorg-bedden naar de 2.400 te krijgen. Vanuit de klinken echter al stemmen dat 2.400 te weinig is.

Het gaat tevens om het aantal mensen dat de zorg kan geven. Er bevinden zich simpelweg niet genoeg intensieve zorgverpleegkundigen in het land om meer dan 2.400 bedden aan te kunnen.

Het is daarom ook goed mogelijk dat Nederland binnenkort de capaciteit gaat overschrijden. In dit geval zullen …..

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vertrouwen ItaliC3AB in de EU bereikt een dieptepunt Foto Shutterstock

Ruzie in de EU: Eurobonds via de achterdeur

Schermafbeelding 2020 04 02 om 19.58.34

China stuurde met coronavirus besmette coronatestkits en mondkapjes naar Europa