in , , , ,

Over en sluiten: Raad van State ramt de deksel op Rutte’s MH17 doofpot

Premier Mark  hoeft vergaderverslagen van de ministerraad in de nasleep van de MH17-ramp niet openbaar te maken. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald in een hoger beroep.

De zaak loopt al jaren en draait om verzoeken van RTL Nieuws op basis van Wet openbaarheid van bestuur (WOB). De nieuwsorganisatie wil inzage in de verslagen van drie ministerraden waarin werd gesproken over de MH17-ramp.

Daarnaast heeft het verzoek ook betrekking op een verslag van een onderhoud met onderzoekers van de Universiteit Twente.

“Aan informanten is vertrouwelijkheid toegezegd, zodat zij zonder terughoudendheid kunnen verklaren”, oordeelt de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Volgens de Raad van State heeft Rutte in eerdere procedures veel documenten over de ramp verstrekt.

Lees verder bij de bron: NU.nl

Dus bek houden en weer door…


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Raad van State is Weg Kwijt
2 jaren geleden

De laatste jaren komen meer en meer feiten boven water wereldwijd die duidelijk maken dat er heel veel dingen in de wereld niet kloppen die te maken hebben met financieel extreem krachtige partijen en met geheime organisaties die achter de schermen sterke invloed uitoefenen op regeringen.
Regeringen zijn daar tegen niet bestand zoals keer op keer blijkt en in alle gevallen zijn de burgers daarvan vreselijk de dupe. Feiten als wereldoorlogen WWI en WWII zijn daar een sterk voorbeeld van als ook de vorming van de EU die nu na 20 jaar zonder enige democratische principes op weg is naar een politieke unie en waar de financiele situatie met de ECB niets minder dan een ramp is en waar burgers geconfronteerd worden met zaken als ongelimiteerde immigratie.

Het is onbegrijpelijk en hoogst onverstandig dat de Raad van State kennelijk de belangen van afspraken met informanten kennelijk meer belangrijk vindt dan openbaarheid van bestuur. En daarmee ontneemt de Raad van State dat er partijen zijn die de overheid kan corrigeren zo die bij bepaalde zaken in malafide processen betrokken raken. En daar is bij MH-17 alle reden voor zoals uit diverse ooggetuigen verklaringen blijkt.

Ook de rechts-realistisch stemmende Zweedse buren krijgen linkse minderheidsregering in maag gesplitst

Frankrijk verbiedt controversiële onkruidverdelger Roundup Pro 360 na gerechtelijke uitspraak en biedt ruimte voor meer