in , ,

Juncker tegen Rutte: Help Roemenië Schengen in! Wat zal ‘toekomstig EU-opperhoofd’ doen?

Jean-Claude  hoopt verlangt dat premier Mark  zich inzet voor de toetreding van Roemenië tot de paspoortvrije Schengenzone.

,,Ik ben in continue dialoog met de Nederlanders en anderen om hun uit te leggen dat Roemenië aan de technische voorwaarden voor toetreding voldoet'', zei de voorzitter de  tijdens een bezoek aan Boekarest.

,,Hij weet dat ik van hem verwacht dat hij op dit vlak vooruitgang boekt.''

Juncker zei in september dat het ,,hoog tijd” is dat Roemenië en lid worden van de Schengenzone. Dat stuit echter op verzet van Nederland en . Vooral de Tweede Kamer is erg kritisch.

Het Europees Parlement gaf vorige maand met grote meerderheid groen licht.

Rutte was in september in Boekarest, waar hij de toetreding tot Schengen linkte aan het jaarlijkse toezichtrapport van de Europese Commissie over de Roemeense .

In november bleek dat Roemenië in het toezichtprogramma blijft, omdat de vooruitgang van de afgelopen tien jaar bij justitiële hervormingen en in de strijd tegen deels is teruggedraaid.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

We hebben in het verleden maar ook zeker nu al enige ervaring opgedaan met Roemenen. Kan je vertellen daar wil je controle over houden en niet zonder identificatie door je land willen laten rondtrekken.

Rutte gaat het regelen, let maar op. Alles om aan een -baantje te komen.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sylvana Simons ziet een verband: illegalen en criminaliteit gaan hand in hand

Feestje gaat beginnen: stroomnet begint te piepen en te kraken, auto’s moeten al met aggregaat worden opgeladen