in , ,

Juncker tegen Rutte: Help Roemenië Schengen in! Wat zal ’toekomstig EU-opperhoofd’ doen?

Jean-Claude Juncker hoopt verlangt dat premier Mark Rutte zich inzet voor de toetreding van Roemenië tot de paspoortvrije Schengenzone.

,,Ik ben in continue dialoog met de Nederlanders en anderen om hun uit te leggen dat Roemenië aan de technische voorwaarden voor toetreding voldoet’’, zei de voorzitter de Europese Commissie tijdens een bezoek aan Boekarest.

,,Hij weet dat ik van hem verwacht dat hij op dit vlak vooruitgang boekt.’’

Juncker zei in september dat het ,,hoog tijd” is dat Roemenië en Bulgarije lid worden van de Schengenzone. Dat stuit echter op verzet van Nederland en Frankrijk. Vooral de Tweede Kamer is erg kritisch.

Het Europees Parlement gaf vorige maand met grote meerderheid groen licht.

Rutte was in september in Boekarest, waar hij de toetreding tot Schengen linkte aan het jaarlijkse toezichtrapport van de Europese Commissie over de Roemeense rechtsstaat.

In november bleek dat Roemenië in het toezichtprogramma blijft, omdat de vooruitgang van de afgelopen tien jaar bij justitiële hervormingen en in de strijd tegen corruptie deels is teruggedraaid.

Lees verder bij de bron: Europa Nu

We hebben in het verleden maar ook zeker nu al enige ervaring opgedaan met Roemenen. Kan je vertellen daar wil je controle over houden en niet zonder identificatie door je land willen laten rondtrekken.

Rutte gaat het regelen, let maar op. Alles om aan een EU-baantje te komen.

One Comment

Leave a Reply
  1. Dit is de lakmoes test voor Rutte ….. en ook voor de NL bevolking. Als Rutte kleur bekent (waar hij de pest aan heeft want hij is een rat die liever in het donker werkt) dan weet de NL bvlking met zekerheid dar Rutte op dezelfde lijn zit als Merkel en Macron. In deze tijd niet handig want de boe staat op springen. Als Rutte deze uitdaging weigert dan is zijn mooie droombaantje in Brussel weg.

    En ja, dan is er ook nog de NL regering. Blijft die blind achter Rutte staan (zoals ze tot nu steeds gedaan hebben) of beginnen zij toch wel te vrezen voor de bevolking die de NWO fratsen van deze slechtste regering ooit behoorlijk boos begint te worden.

    Het wordt een spannende tijd !!!!!! Haal de gele vesten maar vast uit de kast !

Geef een antwoord

Sylvana Simons ziet een verband: illegalen en criminaliteit gaan hand in hand

Feestje gaat beginnen: stroomnet begint te piepen en te kraken, auto’s moeten al met aggregaat worden opgeladen