Overheid trekt miljoenen uit als schadevergoeding voor mensen die ziek werden na vaccin

De Nederlandse overheid trekt 5 miljoen euro uit om tot een schikking te komen met mensen die ernstig ziek werden na, en niet noodzakelijkerwijs dóór, een vaccinatie tegen de Mexicaanse griep.

Dit blijkt uit de nieuwe begroting van het ministerie van Volksgezondheid.

Het gaat om een groep van zeven tot elf mensen die als baby of peuter het vaccin Pandemrix kregen en daarna narcolepsie ontwikkelden.

Uit angst voor de gevolgen van de Mexicaanse griep riepen diverse landen in 2009 ouders op hun jonge kinderen te laten inenten. In Nederland kregen ruim een half miljoen kinderen Pandemrix.

Dit vaccin werd alleen dat jaar gegeven als vaccinatie tegen de Mexicaanse griep en is een ander middel dan de jaarlijkse griepprik.

Het is uitzonderlijk dat de Nederlandse staat een schikking treft met individuen over mogelijke bijwerkingen van een vaccin, omdat wetenschappers vaccins uitgebreid testen op veiligheid.

Bij Pandemrix echter bleek achteraf dat er in zeldzame gevallen mogelijk toch iets aan de hand….

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

 

Wil jij bijdragen in de kosten die de website met zich meebrengt?
Steuntje in de rug om mijn missie mogelijk te houden?
Dat kan via
iDeal of via PayPal!

Tikkie € 5Tikkie € 10, Tikkie € 25, Tikkie € 50, Lege Tikkie

Dit vind je misschien ook leuk...

Reageer mee...

Eén reactie op “Overheid trekt miljoenen uit als schadevergoeding voor mensen die ziek werden na vaccin”

  1. R.E. Volutie schreef:

    Waarom wordt de schade niet verhaald op de producent van de vaccins? De pharma industrie staat niet bekend als een sector waar rekening gehouden wordt met mensen. Eerder zijn zij uit op winstmaximalisatie door het uitsluitend op de markt brengen van medicijnen waarop zij patent kunnen krijgen. Burgers hebben ook niet om vaccins gevraagd. Dat heeft de pharma industrie zelf verzonnen (al dan niet geholpen door de Illuminati).
    Blijkbaar heeft de overheid Agenda 21 niet goed bestudeerd waar open en bloot staat dat gestreefd wordt naar een wereldbevolking van 500 miljoen mensen …. Welnu, het lijkt dat de pharma industrie alvast is begonnen …

    De schade wordt voor de zoveelste keer bij de burgers gelegd (want Rutte CS betalen niet uit eigen zak). Precies wat er bij banken gebeurt als die in problemen komen. Winsten zijn voor de bedrijven. Gaat het mis mag de burger opdraaien voor de schade. Het is de zoveelste keer dat de burger geplukt wordt en volledig onterecht mag betalen voor grove fouten van bedrijven.

    Het is de hoogste tijd dat burgers in verzet komen tegen deze corrupte overheid die vergeten is dat zij de burgers vertegenwoordigen en niet uitsluitend de belangen behartigen van banken en multinationals.

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: