in ,

Partij Sylvana valt uit elkaar: ‘Het lijkt wel Nederlandse comedy’

De partij van Sylvana Simons, BIJ1, brokkelt verder af in . Inmiddels hebben er al drie kandidaat-raadsleden zich teruggetrokken van de lijst. Gisteren gaf Naomi Doevendans er de brui aan.

Eerder verlieten buschauffeur Bob Schouten en Cailin Kuit de partij. De laatste had beweerd psychiater te zijn, maar hierover ontstond ophef toen bleek dat ze niet in het artsenregister stond.

“Ik zit me wild te lachen”, zei Albert Verlinde vanmorgen in Goedemorgen Nederland na het zien van alle problemen bij de partij BIJ1. “Ik vind het ook wel een beetje zielig voor Sylvana, die zo haar best doet. Ze wil van alles, maar dit is gewoon Nederlandse comedy waar we naar zitten te kijken”, vindt Verlinde.

Hij maakt de vergelijking met de populaire NPO-serie De luizenmoeder. “De Losermoeder, misschien dat Sylvana dat kan gaan doen”, grapt de musicalproducent.

“Is er wel een partij?”, vraagt -Tweede Kamerlid Han ten Broeke zich af. “De partij valt uit elkaar voor ze goed en wel verkozen kan worden”, stelt hij. “Er is wel heel veel aandacht voor een lijst die zich opnieuw moet bewijzen. Ik wens Sylvana alle goeds, maar dit zit er niet heel degelijk uit.”

De Links-Radicale Activisten Van Sylvana's BIJ1 Nader Bekeken

 De laatste tijd hebben er in rap tempo nogal wat verschuivingen plaatsgevonden in de bijenkorf van BIJ1. Laten we de verkiezingslijst eens aflopen. Eerst verdween de nummer 3, Cailin Kuit van het toneel, omdat ze had gelogen over haar CV en beweerde dat ze als psychiater had gewerkt. Dat blijft ze volhouden, ondanks dat er geen enkel bewijs is te vinden over diploma's, BIG-registraties etc. Van Kuit was al bekend dat ze mogelijk Diane Niesse heet.Vervolgens stapte de nummer 9 van de lijst, Bob Schoute op. Die walgde in zijn dorp Jisp uiteraard al van de “witte suprematie”. De reden waarom hij is opgestapt is vooralsnog onbekend. Mogelijk wilde hij ‘de wijde wereld' intrekken. Waar die was? Op een lijnbus van het GVB waar hij als chauffeur werkzaam is.

Internationale Socialisten

Jazie Veldhuyzen staat (nog) op nummer 2 van de lijst. Iemand met een zeer kwalijke en dubieuze achtergrond: auteur voor socialisme.nu, clubblad van de Nederlandse tak van de Internationale Socialisten. Die club werkt graag samen met gewelddadige antifascisten in straatterreur tegen alles wat niet extreemlinks is. U kent ze nog wel van de doodsbedreigingen aan het adres van wijlen en de vernielingen bij de G-20 conferentie in Hamburg. Veldhuyzen is ook Occupy-demonstrant. Occupy, een protestbeweging die door de overal aan de groezelige linkerzijde opduikende George Soros wordt gefinancierd.

BDS

Dan volgt nummer 10: de “antizionistische” activiste So Roustayar. Met die naam is iets bijzonders aan de hand. Ze was elders juist bekend als So Rayatsour (haar achternaam omgedraaid). Waarschijnlijk om onvindbaar te zijn voor haar werkgever. Maar ze heet dus in werkelijkheid So Roustayar, zus van de rechtsstaat-hatende, Hamasminnende en luie links-extremist Said Roustayar. Deze Haagse Schilderswijkdemonstrant werd veroordeeld in 2015 omdat hij tijdens de Ramadanrellen stenen had gegooid naar de politie en een bouwkeet in een vuur geduwd. Hij is – net als zijn zus – ook al lid van de Internationale Socialisten en een goede vriend van de boosaardige broertjes Al-Jaberi. So Roustayar zit verder bij Movement X, de radicale “burgerrechtenbeweging” waar ook Jodenhater Abu JahJah bij is aangesloten. So Roustayar is ook bekend van de regelmatige BDS-demonstraties op de Dam in Amsterdam samen met de voor antisemitisme aangeklaagde Simon Vrouwe, wiens haat jegens en Joden niet onder stoelen of wordt gestoken.
Anja Meulenbelt

Al met al een innige samenwerking met interessante mensen in de bijenkorf van Silly Sylvana. Haar politieke collega Vreer Verkerke (bij de Kamer van Koophandel bekend als Judith Esther Verkerke) was actief voor het linksradicale actiefonds annex solidariteitsfonds XminY, dat weer is aangesloten bij het evenzeer radicale platform Keer het Tij en – u raadt het al – de Internationale Socialisten. De verbanden tussen XminY, de SP, allerlei pro-Palestijnse organisaties en de nummer 15 op de lijst – Anja Meulenbelt – zijn al overbekend.

BIJ1 is één grote, gezellige extreemlinkse familie.

Marjan Sax

Vervolgens nummer 12: Marjan Sax, bestuurslid van de uit het Parool voortgekomen Stichting Democratie en Media(SDM) die allerlei links-radicale projecten, evenementen en acties financiert. Op 12 januari brengt NIW een nieuw schandaal bij BIJ1 aan het licht: Marjan Sax heeft als SDM-bestuurder tonnen uitgedeeld aan organisaties waar ze zelf betrokken bij was. Ze is ook lid van allerlei anti-Israël organisaties als Een Ander Joods Geluid dat ook rijkelijk heeft geprofiteerd van donaties van SDM. Het NIW meldt: “Het was ook SDM die het volgens nieuwssite TPO mede mogelijk maakte om de vliegtuigkaapster Leila Khaled naar Nederland te halen en haar hier te laten spreken. Hetzelfde geldt voor Haneen Zoabi, het Palestijnse Knessetlid dat tijdens een alternatieve Kristallnachtherdenking mocht spreken.”

Zooitje

Kortom: de lijst van BIJ1 bestaat uit een bijeengeraapt zooitje links-radicale activisten. Het is duidelijk dat het gaat om aanhangers van Israël- en Jodenhatende clubs als het Palestina Komitee, Hamas/Hezbollah, actievoerders van XminY, Internationale Socialisten, BDS en Movement X. Met een duidelijke financieel infuus van SDM. Wat Sylvana zelf verder ook mag beweren, deze feiten niet.

Een betere benaming voor BIJ1 vanaf heden is wat mij betreft UIT1. Maar nee, die naam hoort al toe aan een al bestaande organisatie, net zoals dat al het geval was bij Artikel1 en BIJ1.

Dat is nou jammer.

Lees ook eens verder bij de bron: Stop de Bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Turkse inval in Syrië onderstreept westerse hypocrisie rond Koerden

Parlementaire commissie: meer Nederlanders in EU-parlement