in

Petitie: Toets artikel 24 Grondwet met DNA-onderzoek Oranjes

9786973341 8293c47a19 oranjes

De logica van deze is de vraag naar de buitenechtelijke kinderen in de recente van het Nederlandse koningshuis. De bloedlijn van de erfopvolging zou onderbroken zijn bij de prinsessen Wilhelmina en Juliana. Zie hier voor een interpretatie. Artikel 24 van de Grondwet zegt ‘Het koningschap wordt erfelijk vervuld door de wettige opvolgers van Koning Willem I, Prins van Oranje-Nassau'. Alleen nakomelingen van Koning Willem I kunnen dus Koning worden.

Het is geen gek idee om dat met een -onderzoek vast te stellen. Waarom is zo'n test niet al vanaf het moment dat dat wetenschappelijk mogelijk is bij tot onderdeel gemaakt van de procedure die tot de erfopvolging leidt? Hoe kan anders artikel 24 getoetst worden? Zoals bij de benoeming tot paus met een visuele inspectie wordt onderzocht of het om een man gaat.

De eerste aflevering van de serie historische programma's over de 19de eeuw, ‘De IJzeren Eeuw' ging over de allereerste koning van : de Franse Corsicaan Lodewijk-Napoleon die Nederland van 1806 tot 1810 regeerde: ‘Maar in die korte tijdspanne van vier jaar ontpopt Lodewijk zich tot een beschermer van de belangen van de noordelijke Nederlanden en tot een vorst die ons land zijn identiteit gaf.' Deze vroege allochtoon lijkt uit het historische geheugen van Nederland gewist.

De IJzeren Eeuw suggereert dat de Oranje-Nassau's Lodewijk-Napoleon dat eerste koningschap niet gunnen. Koning Lodewijk-Napoleon die meer affiniteit met Nederland had dan koning Willem I die in 1814 uit Fulda geparachuteerd werd als stamvader.

Teken de petitie hier

 

kwa

Foto: Schermafbeelding van petitie ‘DNA-test van Prinses Beatrix en Koning Willem Alexander' op petities.nl.

Lees verder via George Knight.

Photo by Gerard Stolk ( vers Pâques ) cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8150386661 aeb90abe97 te huur

Huren stegen 29 procent, terwijl woningcorporaties 321 miljoen verloren door derivaten

7e6e94e60810909c199a110d 640 euro1

Ach gossie: Winst zorgverzekeraars met half miljard gedaald naar 1,026 miljard