in

Politie waarschuwt: ‘Bij bedreiging schuwen wij ons dienstwapen niet’

Als de politie geconfronteerd wordt met ernstige delicten tijdens Oud en Nieuw zal er in het uiterste geval worden geschoten.

“Als politiemensen zich bedreigd voelen, kunnen ze overgaan tot het trekken en gebruiken van hun dienstwapen. Daar waarschuw ik voor.”

Dat zegt de Nationaal Commandant jaarwisseling Max Daniel vanavond in Nieuwsuur.

De combinatie corona en het vuurwerkverbod roept nu al agressie op. Een aantal incidenten met zeer zwaar vuurwerk, al dan niet in combinatie met brandbommen, voorspellen volgens de politie daarom niet veel goeds.

“We hebben het over cobra’s met de kracht van een , en flessen met brandbaar materiaal”, zegt Daniel.

“Je zou zeggen: dat zijn molotovcocktails, maar ze zijn nog gevaarlijker omdat ze pas ontploffen als het vuurwerk dat eraan gekoppeld is ontbrandt.”

Zwaar vuurwerk gooien naar hulpverleners kwalificeert hij als poging tot doodslag.

“Een misdrijf. Daar doen we aangifte van. De straffen voor geweld tegen hulpverleners zijn twee keer zo zwaar als tegen andere burgers. Het is eigenlijk van de gekke dat brandweer en ambulance personeel zich moeten verweren tegen geweld”, zegt Daniel.

Lees verder bij de bron: Nieuwsuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Shadow1100
3 maanden geleden

Er gaan dit jaar DODEN vallen. Helaas zul je zien dat er een 10-jarig jongetje of zo iets wordt geraakt. Bedankt Grapperhaus voor je idiote vuuwerkverbod

Waar staat de politie in deze krankzinnige tijd ?
3 maanden geleden

Dat klinkt heel erg dapper van heer Daniel, maar waar kan de burger terecht die verraden wordt door de eigen regering en die nu al 9 maanden in gijzeling is. Hoe is het mogelijk dat de politie zich laat gebruiken tegen de burgers terwijl de primaire taak van de politie is de burgers te beschermen.

Voor de zoveelste keer in de gescheidenis zien we dat personeel in dienst bij de overheid tegen de burgers wordt ingezet. Net zoals in Parijs ….. En weer lopen ze in de herkenbare zwarte pakken …. Dat kan Daniel toch ook niet zijn ontgaan ????

Het zou deze politie commandant sieren naar buiten te komen en zou stellen zich terughoudend op te stellen naar burgers en alleen op te treden bij excessief gedrag en daar waar sprake is van gevaarlijke situaties. Hij zou kunnen zeggen te streven naar een beetje ontspanning in een krankzinnige wereld waarin de politie zich niet herkent en waar het ook geen deel van wil uitmaken …
Maar dat horen we hem niet zeggen.
Jammer: weer een gemiste kans ….

Nu weigeren zorgmedewerkers VS ook massaal de corona vaccins

Goed nieuws: nieuwe coronavariant verspreidt zich alleen via mainstreammedia