in ,

Politieschaarste: Amsterdam stuurt half politiekorps af op 3 Zwarte Pieten

politie zwarte piet

Gisteravond tijdens de Amsterdamse gemeenteraadsvergaderingen besloten een drietal Zwarte Pieten van de actiegroep Pro Zwarte Piet zich op de publieke tribune te nestelen.

Met als doel om aandacht te vragen voor het Nederlandse Sinterklaasfeest, waarbij Zwarte Pieten thuishoren, in een stad die erop voorstaat kosmopolitisch te zijn en daarom Nederlandse tradities in de ban doet.

De aanwezigheid van drie verkleedde mensen werd echter door het gemeenteraadslid Sylvana Simons van BIJ1 als bedreigend ervaren en daarop de politie opgeroepen.

Een twaalftal agenten met een viertal politiewagens stuurde het lokale politiekorps af op de activisten die op de publieke tribune een Nederlands geluid lieten horen.

Het bewuste gemeenteraadslid Simons is een bekend extremistisch figuur in de lokale en landelijke politiek die de strijd tegen de Nederlandse cultuur tot een hoge prioriteit heeft en duidelijk goede contacten met de lokale politie onderhoudt.

https://twitter.com/ActiePieten/status/1199685057562206208

Dat de politie van Amsterdam zo grootschalig uitrukt voor een dergelijke flut-melding is opvallend, want men is van mening dat er te weinig ….

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Watch Smartwatch Sportwatch Sport

Nederlanders omarmen Big Brother en betalen van alle Europeanen het meest met wearables

klimaat

EU-parlement roept klimaatnoodtoestand uit