De prijzen van boodschappen, energie en abonnementen voor bijvoorbeeld telefonie en internet stegen vorig jaar met 2,6 procent.
Sinds de invoering van de euro in 2002 stegen de prijzen nog nooit zo hard. En de stijging van de lonen was niet genoeg om dat op te vangen.
Vooral voedingsmiddelen werden flink duurder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Gemiddeld stegen de prijzen voor eten en drinken (zonder alcohol) in de supermarkten vorig jaar met zo’n 4 procent.
Dat wordt onder meer veroorzaakt door het verhogen van het lage btw-tarief, per 1 januari 2019, van 6 naar 9 procent. Die is ook terug te zien bij de prijsstijgingen in de horeca: daar waren gasten vorig jaar zo’n 4,6 procent meer kwijt in vergelijking met 2018.
Omdat consumenten gemiddeld 10 procent van hun uitgaven aan voedsel besteden, hebben de prijsverhogingen van eten en drinken een flink effect op de portemonnee.
Lees verder bij de bron: RTLZ
JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.
Ook jouw steun heb ik nodig ...
Maandelijkse kosten
En maar door blijven gaan met illegaal belasting heffen en verhogen
De economie draaid als een tierelier, je krijgt 2,5% loonsverhoging en vervolgens schieten de prijzen giga omhoog en ga je eruiteindelijk 4% op achteruit…. Welkom in onze kapitalistische dictatuur..
Janmetdepet zaagt klaagt en roept moord en brand , iedereen maakt artikels over prijs stijgingen lage pensioenen uitkeringen en lonen , wat we doen lekker in de zetel blijven binchwatchen in plaats van op straat te komen met een paar miljoen …. ja wie ben ik om dit te realizeren .