in ,

Tehran-vliegtuigcrash lijkt uit de lucht neergeschoten te zijn, zeggen experts

ed3cb50c2cf11c3e81584d04ee44408be273e4d61ab112499df4 640 rocket

Een groep ruimtevaartexperts zei woensdag dat vlucht 752 van de Oekraïense internationale luchtvaartmaatschappij, die schijnbaar enkele minuten na het opstijgen gisteravond in Teheran uit de lucht is gevallen , waarschijnlijk uit de lucht is neergeschoten.

Volgens een rapport dat door de Independent is aangehaald , moeten analisten uitgaan van de veronderstelling dat het vliegtuig, met 176 mensen aan boord, van wie niemand het overleefde, neerstortte als gevolg van een “shootdown”. 

Terwijl anderen erop stonden dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken, zei de OPS-groep, een luchtvaartrisicobeheersgroep, dat foto’s van de crashsite duidelijk projectielgaten in de romp en vleugel van het vliegtuig laten zien.

“We zouden de uitgangshypothese aanbevelen dat dit een schietpartij was, vergelijkbaar met MH17 – totdat er duidelijk bewijs van het tegendeel is,” met foto’s van de crashlocatie waarvan zij zeiden dat ze “duidelijke projectielgaten in de romp en een vleugel vertonen sectie.”

De Boeing Co. 737-800 jet met één gangpad crashte twee minuten na het opstijgen vanaf de internationale luchthaven Imam Khomeini in Teheran terwijl hij op weg was naar Kiev.

Foto’s van de crashsite met duizenden stukken verspreid en verkoold puin.

En als er enige tijd was voor het Iraanse verdedigingssysteem om te schieten, lijkt het dan niet waarschijnlijker dat het systeem per ongeluk onmiddellijk na het opstijgen zou worden geactiveerd?

Ukrainian International Airlines heeft ook de mogelijkheid van technische problemen verdisconteerd en erop aangedrongen dat er “niets mis” was met de drie jaar oude Boeing 737-800, die slechts twee dagen eerder een geplande technische controle had ondergaan.

“We garanderen de veiligheid van ons vliegtuig en de hoge kwalificaties van onze bemanningen,” zei een woordvoerder.

Qassem Biniaz, een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Road en Transport, beweert dat de piloten “de controle over het vliegtuig verloren” nadat een brand uitbrak in een van de motoren van het vliegtuig. Het is onduidelijk wat de Iraniërs tot deze conclusie hebben geleid.

Hoewel het vliegtuig een voorloper is van de Boeing 737 Max 8, die gedurende 10 maanden na de Lion Air-crash in 2018 is geaard, heeft het in feite een echt veiligheidsrecord.

Lijkt het niet veel waarschijnlijker dat een fout in het defensiesysteem van Iran het vliegtuig zou hebben neergehaald?

Lees verder bij de bron: Zero Hedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
supermarkt 1561039171

Prijzen in 2019 het hardst gestegen in 17 jaar, stegen harder dan lonen!

ontslagen 1567762744

Maar liefst 126 wethouders kwamen in 2019 ten val, hoogste aantal in 15 jaar