in ,

Raad van Europa tikt Nederland op vingers om integriteit beste kabinet ooit

janeb13 / Pixabay

Vanuit de Raad van klinkt dat de Nederlandse meer aan integriteit moet doen. Dit is naar aanleiding van het Telegraaf-artikel van afgelopen zaterdag waaruit blijkt dat politieke partijen zich bereid tonen om de te omzeilen of te overtreden voor een donatie.

„Integriteit heeft de laatste jaren niet meer de brede politieke prioriteit die het tien tot vijftien jaar geleden wél had”, zegt Jan Kleijssen, directeur van de integriteitswaakhond van de .

De integriteitsexpert benadrukt naar aanleiding van de onthulling van deze krant dat er nog veel ruimte is voor verbetering.

„Integriteit lijkt nu eerder een voetnoot in de politieke agenda in plaats van het hoofdstuk dat het zou moeten zijn.” Kleijssen hoopt dat het undercoverwerk van De Telegraaf zorgt voor verbetering.

Meerdere partijen bleken bereid om de wet te omzeilen of te overtreden toen er zogenaamd door een tussenpersoon van een donateur die anoniem wilde blijven – een journalist van De Telegraaf – 15.000 euro werd geboden.

Dit terwijl het volgens de wet geopenbaard moet worden als iemand in een jaar meer dan 4500 euro aan een partij geeft.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Komt er een nieuwe ‘koude oorlog’ door Rusland-Turkije wapendeal?

Wie zit er achter de NGO’s en mensensmokkel-bendes?