in , , , , , ,

´Rutte en zorgminister Ernst Kuipers lijken in het geniep met Brussel te onderhandelen over een Europees coronapaspoort´

p051292 556558 0

Het kabinet Rutte IV blijkt in Brussel tóch te onderhandelen over de invoering van een Europees coronapaspoort. Zorgminister Ernst Kuipers en zijn kabinetscollega´s doen dat in het geniep, achter de gesloten blauwe gordijnen van het Europees Parlement.

Zoveel blijkt uit Kamervragen die een flink aantal partijen hadden opgesteld aan minister Kuipers.

Het merendeel van de oppositie in de Tweede Kamer is nadrukkelijk tegen een Europees coronabewijs.

De oppositie in de Tweede Kamer voelt zich tegen haar schenen getrapt. Een paar weken geleden werd er namelijk nog een motie aangenomen van het onafhankelijke Kamerlid Pieter Omtzigt.

De motie was gericht tegen het 2G-beleid maar stelde ook dat het kabinet Rutte IV niet zomaar meer maatregelen er doorheen drukt zonder goedkeuring van de rest van de Tweede Kamer.

Kuipers schrijft in een brief aan de Kamer dat hij “geen onomkeerbare stappen” zal nemen zonder dat hij de Kamer daar eerst van op de hoogte brengt.

Dat is volgens Omtzigt precies waar het wringt: “Dat is vilein, want geen onomkeerbare stappen zetten is iets anders dan de Kamer van tevoren informeren over wat ze willen gaan doen en pas verdergaan na een debat in de Kamer. En dat eist mijn aangenomen motie.”

Alles wijst er dan ook op dat minister Kuipers en een afvaardiging van het kabinet Rutte IV achter gesloten deuren wel degelijk de ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
shutterstock Hunger

Wereldwijde hongersnood 2022 – 2024 kan niet meer worden voorkomen

8737289235 7df9f20d15 NWO

Wij zijn nu allemaal Russen: Rusland vecht tegen de Nieuwe Wereldorde