in , , ,

‘Spectaculaire stappen’ in Europese integratie? In vredesnaam, nee!

Ewald Engelen heeft weer een fijne column bij De Groene gepubliceerd. Ditmaal een goed betoog over de brief van (ongekozen) EU President Donald Tusk die EU politici oproept hun ‘geloof in Europa’ opnieuw te bekrachtigen.

‘Het derde gevaar dat de Europese Unie bedreigt’, aldus Tusk, ‘is de geestesgesteldheid van de pro-Europese elite. Afnemend geloof in verdere politieke integratie, groeiende gevoeligheid voor populistische sentimenten.

Tusk roept de regeringsleiders op om tijdens de viering van de zestigste verjaardag van het Verdrag van Rome op 25 maart aanstaande – en ik verzin het niet – hun ‘geloof in Europa’ opnieuw te bekrachtigen. Een soort trouw zweren aan de Europese vlag om zo nationale elites te binden aan het doel van verdere politieke integratie en hen te dwingen de voorkeuren van hun kiezers zo nodig aan hun laars te lappen. [..]

Om de brief af te sluiten met de omineuze aankondiging dat ‘we’ ‘spectaculaire stappen’ moeten zetten om de ‘collectieve emoties’ over Europa radicaal te veranderen en de ‘aspiratie’ om de Europese integratie naar een hoger plan te brengen nieuw leven in te blazen. Als burger houd je je hart vast. ‘Spectaculaire stappen’? In vredesnaam, nee!

Precies, meer van het betoog in het bericht ‘Europisme’ bij De Groene.

Over het ‘Geloof in Europa’ van Tusk

Donald Tusk bedoelt met zijn geloof in politieke integratie uiteraard het Geloof in de EU als bestuursorgaan. En er is inderdaad sprake van een EU geloof en een bijbehorende EU religie, zelfs voorzien van een Gedachtenpolitie! Kritiek op de EU als politiek apparaat zelf wordt door de Europese Commissie gezien als godslasterend, zelfs als ‘etnische intolerantie‘.

Mensen die vragen hebben over het beleid van EU politici worden direct bestempeld als ‘aanhangers van dictators en potentaten‘, aldus D66 in het recente debat over een parlementaire enquête naar de totstandkoming van de euro.

Donald Tusk roept in zijn brief op tot ‘assertive and spectacular steps … to raise European integration to the next level’. Waar politieke integratie uiteraard een eufemisme is voor het verder opdoeken van Nederland, het verder overdragen van de macht, het verder opdoeken van de democratie, het verder beperken van inspraak in beleidszaken en het verder centraliseren van de macht in de anti-democratische en onaantastbare ‘EU te Brussel’, zo ver als mogelijk verwijderd van de bevolking.

De brief van Tusk is hier in het Nederlands te lezen, maar pas op: de EU geloofspropaganda komt dik en snel. Zoals u weet is op basis van deze brief besloten dat op 25 maart de EU politici inderdaad weer ‘plechtig trouw gaan zweren’ aan zichzelf en aan de EU religie.

De mening van het volk hierover is verder irrelevant, dat zijn immers die populistische argumenten waaraan politici volgens de EU toch vooral niet moeten toegeven. De democratie volgens de EU.

Lees de rest verder bij de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

VN-klimaatchef geeft toe dat klimaatbeleid is bedoeld om kapitalisme te vernietigen

Laat het een 1 april grap zijn: Fred Teeven voorgedragen als lid van Raad van State