in ,

Statistieken: Welke landen zijn EU-bijdragers en welke de begunstigden?

De vraag welke landen meer betalen aan -bijdragen dan ze eruit halen, is voor sommigen een omstreden kwestie en was ook een belangrijke factor bij de -stemming in het VK.

In de 2018 droegen tien EU-leden meer bij dan ze uit de EU haalden, tenminste in termen van directe monetaire bijdragen.

Het VK kwam op de tweede plaats in de ranglijst, met ongeveer 10 miljard aan netto-bijdragen.

, bovenaan de ranglijst, bracht 17,2 miljard euro meer op dan het eruit kwam.

was de grootste monetaire begunstiger van de EU, met 11,6 miljard euro verdiend, ver voor Hongarije (5 miljard euro) en (3,2 miljard euro).

Maar bovenaan deze lijst hoeven te staan, hoeft een land niet te sturen om de politieke unie te verlaten. In Duitsland bijvoorbeeld is de steun voor de EU groot.

Hoewel de begrotingsbijdragen opwegen tegen de directe financiële voordelen voor het land, suggereert een studie van de Bertelsmann-stichting dat de interne EU-markt het gemiddelde inkomen van Duitsers met meer dan 1.000 euro heeft verhoogd, boven de gemiddelde EU-stijging van 840 euro.

Lees verder bij de bron: Statista


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Inflatie 2020: Uw geld wordt rap minder waard

Verrassing! Elektrische tankbeurt kost straks niet meer 8 maar 47 euro per keer