in , ,

Terugroepactie! Enkelbanden hebben problemen waardoor drager onzichtbaar wordt

onzichtbaar 1557484118
pixel2013 / Pixabay

De heeft gisteravond een onbekend aantal veroordeelden met een enkelband opgepakt na overleg met het ministerie van en Veiligheid, de Dienst Justitiële Inrichtingen en de reclassering. Door een probleem met de software kwamen de gegevens over de enkelbanden niet goed door in de meldkamer en waren er gedetineerden buiten beeld.

Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid was de storing een gevolg van een software-update. Inmiddels is het systeem weer operationeel en zijn alle enkelbanddragers weer in beeld.

De dragers die preventief zijn ingesloten, zitten nog vast.

Nadat de storing bekend werd, is direct actie ondernomen. ,,Daarbij is per individuele enkelbanddrager maatwerk toegepast. Waar nodig zijn justitiabelen preventief ingesloten'', reageert het ministerie. Om hoeveel enkelbanddragers het gaat en waar zij voor veroordeeld zijn, wordt niet bekendgemaakt.

Volgens bronnen zou het onder meer gaan om enkele terreurverdachten.

De enkelbanddragers die gisteravond en vannacht zijn opgehaald door de politie kregen bij hun aanhouding een brief van het ministerie, het OM, de politie en reclassering.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
318480fcc6f96bcd 640 medicijnen

Overheidsfaal nummer zoveel: Peperdure (kanker)medicijnen ontwikkeld met belastinggeld

3698543176 45c69b8726 Ritalin

Waar zijn we mee bezig? 1 op 4 scholieren gebruikt Ritalin zonder doktersrecept