in

Trump wint grandioos het impeachment-proces

trump 1549394305
geralt / Pixabay

Het ziet er naar uit dat Donald Trump als dé grote overwinnaar uit de impeachment-proces komt.

Pogingen van de Democraten om extra getuigen zoals John Bolton te horen, lijken op niets uit te lopen.

Vandaag zal daar waarschijnlijk over gestemd worden en als de motie voor het toelaten van extra getuigen en bewijsmateriaal het niet haalt, zal – waarschijnlijk – meteen worden gestemd over de vraag of Trump schuldig of onschuldig is aan de aanklacht.

Trump wordt ervan beschuldigd dat hij zijn macht als staatshoofd heeft misbruikt door een buitenlandse mogendheid te dwingen ’dirt’ te verzamelen over een binnenlandse politieke opponent, Joe Biden.

Omdat minstens twee derde van de Senatoren Trump schuldig moet verklaren voor een veroordeling en de Republikeinen de meerderheid hebben in de Senaat, zal de aanklacht zeker worden verworpen.

De afgelopen dagen hebben de Republikeinen, onder druk van een voorgenomen publicatie van de voormalige nationale veiligheidsadviseur John Bolton over Trumps vermeende machtsmisbruik, hun verdediging bijgesteld.

Heette het eerst dat Trump zich niet schuldig had gemaakt aan een ’quid pro quo’, nu heet het dat Trump niets heeft misdaan door de  …

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
afrika vluchtelingen asielzoekers ceuta

Asieltuig voortaan snoeihard aangepakt: op een zwarte lijst gezet

terreur 1556359019

EU-leiders zien ‘nieuwe dageraad voor Europa’ door Brexit