in ,

Twitter-rel rondom inzamelingsactie voor ring prinses Amalia

kinderkado

Niet iedereen is even blij met het idee van de Nederlandse goud- en zilversmeden om de elfde verjaardag van kroonprinses Amalia te vieren door 45.000 euro in te zamelen om een speciale ring voor haar te laten maken.

‘Het is misschien niet het belangrijkste nieuws, maar dat bericht over die inzamelingactie om een ring van 45.000 euro voor prinses Amalia te laten maken vond ik behoorlijk schokkend. Het was natuurlijk een verzoek van een onderwerper en niet van het Koninklijk Huis, maar toch. Je vraagt je toch af waarom een een volk dat het zelf al niet zo breed heeft wordt gevraagd om geld in te zamelen voor een prinsesje.

Als tegenreactie heeft een groep mensen het Nationaal Kinderkado opgericht. Ook daarvoor willen zij 45.000 euro inzamelen. “Nederland, laten we dat doen, met zijn allen. Laten we minstens 45.000 euro ophalen voor paleisloze kinderen”, schrijft Franka Hummels, één van de initiatiefneemsters. De opbrengst van de actie gaat naar de Haagse stichting het Vergeten Kind dat zich inzet voor kinderen in opvanghuizen.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fe68b8d812e5696a54422d25 640 zorg1

Bizar: Ruim helft Nederlanders kent zorgverzekering niet

a185e6b7dc9c70a9e66c2621ddd7a33c

Weet u nog die Ethiopiërs: Afrika gaat missie naar de maan opzetten