in ,

Vliegen naar VS zonder Facebook, Twitter of Instagram account? Dat is verdacht!

De Amerikaanse douane wil dat passagiers uit ESTA-landen binnenkort informatie geven over hun -activiteiten. ESTA-deelnemers zijn 38 landen, waaronder Nederland, waarvan de ingezetenen een formulier in kunnen vullen in plaats van een hele VISA-aanvraag behandelen voor ze een bezoek korter dan drie maanden brengen.

Een nieuw veld op het ESTA-formulier zou reizigers de mogelijkheid geven om het adres van een social media-account of handle te geven. Niet verplicht, natuurlijk, maar waarom zou je dat niet invullen?

“Het verzamelen van social media-data verbetert het bestaande onderzoeksproces en geeft Homeland Security beter inzicht in mogelijk boosaardige activiteiten en connecties door een aanvullende tool te geven waar analisten en onderzoekers de zaak beter mee kunnen analyseren en onderzoeken”, zo staat er te lezen in het voorstel.

De komende 56 dagen kunnen mensen het voorstel van schriftelijk commentaar voorzien – met de ouderwetse post naar een kantoor in DC, niet via een .

Lees verder via Bron: PrivacyNieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pats: Europese Commissie zet Nederland buitenspel in ratificatie CETA-verdrag

Uitgelekt, EUbelastingen: EU mag in Nederland belasting gaan heffen