in

Vrijwel ALLE jonge Vietnamezen VERDWIJNEN uit de BESCHERMENDE opvang

bananenrepubliek2

Vietnamese minderjarigen vertrekken in Nederland met onbekende bestemming uit de beschermde opvang. Onderzoekers zien signalen van mensenhandel en -smokkel.

Twee Vietnamezen uit de Nederlandse beschermde opvang stierven eind oktober 2019 bij het drama in een koeltruck in het Britse Essex, waarbij 39 migranten dood werden aangetroffen.

Om de beschermde opvang voor minderjarigen in het zuiden van het land staat een hek. „Niet om ze hier op te sluiten”, zegt een medewerker, „maar het stond er al, en weghalen was duurder.”

Het is het enige teken van buitenaf dat de jonge asielzoekers die hier zitten goed in de gaten worden gehouden.

Hier, in twee bakstenen gebouwen tussen de glooiende heuvels, verblijven minderjarigen die het risico lopen om slachtoffer te worden van mensenhandel of eerwraak – of dat al zijn.

Dit is een van de twee beschermde opvanglocaties (BO) in Nederland van waaruit Vietnamese minderjarige asielzoekers verdwijnen. Ruim negentig tussen 2015 en 2019.

Dat is 97 procent van het totale aantal Vietnamese minderjarigen in Nederland, zo blijkt uit een concept van nog ongepubliceerd onderzoek van ….

Lees verder bij de bron: NRC

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
euro 1540420918

Drama in de maak, EU-ministers: begrotingsregels gelden tijdelijk niet om virus

473635429 31e9ef62de school examen

Corona-paniek: ‘Centrale eindexamen scholen gaan niet door’