in ,

Geert Wilders over racisme: ‘80.000 sociale huurwoningen gingen naar asielzoekers, terwijl autochtonen moeten wachten’

Photo by Abode of Chaos

Geert Wilders kan het niet aanhoren dat politici menen dat tot op het bot racistisch is. Vooral Asscher moet het ontgelden in het debat over racisme. Nederland is een van de meest tolerante landen in , tal van voorzieningen zijn er geregeld voor migranten, maar toch meent men dat Nederland racistisch is.

Deze nonsens kan Wilders niet langer aanhoren en hij gaat hard tekeer in de Kamer.

Afgelopen weken strooit men graag met termen als ‘systemisch racisme’. Voor Wilders is dit onbegrijpelijk, want als Nederland institutioneel racistisch zou zijn waarom doen we dan in Nederland zo veel voor .

Volgens Wilders worden juist de autochtonen Nederlanders gediscrimineerd en niet de allochtonen. Hij haalt hierbij het voorbeeld aan dat allochtonen voorrang zouden krijgen bij huurwoningen.

Ook hekelt Wilders het feit dat Lodewijk Asscher Nederland afbeeld als een of andere bananenrepubliek. Dit is gewoon een grove volgens Wilders. Nederland is verreweg een van de meest tolerante landen van Europa. Als we kijken naar onze wetgeving heeft Wilders zeker gelijk. Er zijn tal van landen die soms ‘barbaars’ omgaan met migranten, of landen die vele malen een strikter naturalisatie en integratiebeleid erop nahouden.

Het debat in de Tweede Kamer is zoals te verwachten nogal zwart/wit. Of je hoort dat Nederland door en door racistisch is – aangevuld met anekdotisch bewijs – of je hoort dat er niks ….

Lees verder bij de bron: SDB

Photo by Abode of Chaos


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grondwet geldigheidsdatum t/m 6 juni 2020, wetswijzigingen heimelijk doorgevoerd? Is dit een staatsgreep?

Trek de portemonnee maar: 180 gemeenten luiden noodklok, grote financiële problemen door corona