in

VS plande oorlog in Afghanistan lang voor 11 september 2001

Orlando Sentinel Today, our nation saw evil newspaper

In de Britse, Franse en Indiase media is van ingewijden vernomen dat Amerikaanse functionarissen al in de zomer van 2001 dreigden met een oorlog tegen Afghanistan. Deze verslagen bevatten de voorspelling, gedaan in juli, dat “als de militaire actie door zou gaan, deze plaats zou vinden voordat de sneeuw begon te vallen in Afghanistan, uiterlijk medio oktober”.

De regering-Bush begon haar bombardementen op het ongelukkige, straatarme land op 7 oktober, en de grondaanvallen door Amerikaanse speciale troepen begonnen op 19 oktober.

Het is geen toeval dat deze onthullingen overzee zijn verschenen, in plaats van in de VS. De heersende klassen in deze landen hebben hun eigen economische en politieke belangen te behartigen, die niet samenvallen, en in sommige gevallen zelfs rechtstreeks botsen, met het streven van de Amerikaanse heersende elite om de controle te verwerven over olierijk gebied in Centraal-Azië, zo berichtte WSWS.org in november 2001.

De Amerikaanse media hebben de werkelijke economische en strategische belangen die ten grondslag liggen aan de oorlog tegen Afghanistan systematisch verdoezeld, om de schijn hoog te houden dat de oorlog van de ene dag op de andere uitbrak, als reactie op de terroristische aanslagen van 11 september.

De deskundigen van de Amerikaanse televisienetwerken en de grote dagbladen vieren de snelle militaire nederlaag van het Taliban-regime als een onverwachte meevaller.

Zij leiden de publieke aandacht af van de conclusie die elke serieuze waarnemer uit de gebeurtenissen van de afgelopen twee weken zou moeten trekken : dat de snelle overwinning van de door de VS gesteunde strijdkrachten wijst op een zorgvuldige planning en voorbereiding door het Amerikaanse leger, waarmee lang vóór de aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon een begin moet zijn gemaakt.

De officiële Amerikaanse mythe is dat “alles veranderde” op de dag dat vier vliegtuigen werden gekaapt en bijna 5.000 mensen werden vermoord. De militaire interventie van de VS in Afghanistan werd, volgens deze verhalen, in minder dan een maand tijd geïmproviseerd.

Onderminister van Defensie Paul Wolfowitz beweerde in een televisie-interview op 18 november dat er slechts drie weken waren besteed aan het plannen van de militaire aanval.

Dit is slechts één van de ontelbare leugens die het Pentagon en het Witte Huis hebben verspreid over de oorlog tegen Afghanistan. De waarheid is dat …

Lees verder bij de bron: DissidentNL

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nwo G Radiation Vaccination  - pixundfertig / Pixabay

Israëlische ministerie van Volksgezondheid: Effectiviteit van Covid-19-‘vaccin’ stort in…

chimpansee vaccin

Weer volledig ingeënte bewoners verzorgingstehuis in Nijmegen besmet en overleden, bestuur ‘geschrokken’