in , , , , ,

Weer een RuslandHoax doorgeprikt: EU vindt geen ‘bewijs’ dat Kaspersky spioneert voor Rusland

170533626 1e9de69dda Kaspersky

Een recent gepubliceerd document onthult dat de geen bewijs heeft dat de Kaspersky Lab-software gebruikers bespioneert namens de Russische overheid, ondanks het feit dat de EU en de VS het als “kwaadwillig” bestempelen.

“De Commissie beschikt niet over enig bewijsmateriaal met betrekking tot mogelijke problemen in verband met het gebruik van producten van Kaspersky Lab”, luidt een brief van een vertegenwoordiger van de Europese Commissie aan een Belgisch parlementslid, die van afgelopen vrijdag is gedateerd.

De Europese Commissie reageerde op een verzoek van de Belgische afgevaardigde Gerolf Annemans die vorige maand vroeg of zij weet dat “om een ​​andere reden dan bepaalde artikelen in de pers het labelen van Kaspersky als” gevaarlijk “of” boosaardig “rechtvaardigt.” Annemans wilde ook weten of andere programma's en apparaten, anders dan die van Kaspersky, ook als ‘kwaadwillig' zijn gemarkeerd .

Reagerend op de laatste EU-brief zei Kaspersky: “Dit is een ander bewijs dat de geopolitieke agenda u niet voor de gek houdt met vals nieuws.”

De aankondiging kwam in een tijd van ongekende Russische , afkomstig uit de VS. In 2017 stond het ‘Russiagate'-onderzoek van Special Counsel Robert Mueller nog in de kinderschoenen, de heerschappij over de heerschappij domineerde … en Kaspersky bleef ook niet onaangetast.

Later ontdekte Kaspersky dat zijn advertenties werden verbannen van Twitter en dat zijn producten uit de winkelschappen werden gehaald bij Best Buy. Eugene Kaspersky noemde het Twitter-verbod een geval van ‘flagrante censuur'.

Het Department of Homeland Security verbood alle federale agentschappen in september 2017 de Kaspersky-software te gebruiken, daarbij verwijzend naar nationale veiligheidsproblemen maar zonder bewijs. Oprichter en algemeen directeur van het bedrijf Eugene Kaspersky beschuldigde de verhuizing als “ongefundeerde paranoia op zijn best” en het bedrijf diende een in.

Lees verder bij de bron: RT World News

Photo by david.orban cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
eb33b90d2ff5033ecd0b470de7444e90fe76e7d01cb4194497f3c1 640 connected world

EU wil weten wat u met uw auto allemaal doet en waar u heen gaat

europarlement

Beelden: Wat doen de EU-bobo’s nou zoal op een dag?