in

Wetenschappers vinden manier om bestralingstherapie van kankerbehandeling in minder dan één seconde te geven

55e0dc4b4c5aaf14ea898675c6203f78083edbe25b54774077277b 640 scan

Nieuw onderzoek kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop kankerpatiënten worden behandeld, nadat is aangetoond dat het mogelijk is om mensen in minder dan een seconde in plaats van enkele weken een hele reeks bestralingstherapie te geven.

In een studie gepubliceerd op donderdag, tonen wetenschappers aan dat hun potentieel paradigma-veranderende methode, bekend als FLASH-radiotherapie, hetzelfde effect op tumoren heeft als traditionele radiotherapie en het in een fractie van de tijd klaar is.

Onderzoekers van het Abramson Cancer Center van de Universiteit van Pennsylvania hebben de eerste stappen gezet om de revolutionaire behandeling tot een realiteit te maken door in detail te beschrijven hoe ze protonenstraling gebruikten om de dosis te genereren die nodig is om een ​​kankerpatiënt theoretisch in één korte sessie de hele loop van radiotherapie te geven.

“Dit is de eerste keer dat iemand bevindingen publiceert die de haalbaarheid aantonen van het gebruik van protonen in plaats van elektronen om FLASH-doses te genereren, met een versneller die momenteel wordt gebruikt voor klinische behandelingen,” verklaarde co-senior auteur James M Metz.

Uit het onderzoek bleek ook dat de FLASH-methode minder schadelijk was voor gezond weefsel vanwege de kortere belichtingstijd.

Eerdere groepen onderzoekers hebben de benadering met conventionele fotonen geprobeerd, maar de momenteel beschikbare behandelingsapparatuur kon de benodigde dosering niet genereren.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
flaw in climate change science

Klimaatverandering verhaal stort in: 85% van de branden in Australië is door mensen veroorzaakt

57e6d6444b57b114a6da8c7ccf203163143ad9ed5656704a702e 640 lichaam

Het menselijk lichaam is de afgelopen eeuw steeds kouder geworden