in , , ,

Wie is die geheimzinnige Elite?

7343012060 bd0fa28269 elite e1476781374448

Als het op het internet over financiële onderwerpen gaat, struikel je iedere keer over de term ‘de Elite’.

Met name in markten die zogenaamd gemanipuleerd worden, zoals olie, goud en zilver valt deze term om de haverklap. Ook iemand als bijv. Lindsey Williams hanteert deze term vaak. Herhaaldelijk heb ik geprobeerd de mensen duidelijk te maken dat er niet zoiets bestaat als ‘de Elite’. Ja maar, er wordt toch gemanipuleerd, is dan de wedervraag?

En inderdaad als je sommige markten bekijkt ligt het wel degelijk voor de hand te veronderstellen dat de marktprijzen niet de werkelijke waarde weerspiegelen, en dus kun je tot de conclusie komen dat er gemanipuleerd wordt. En manipulatie kan toch alleen onder een zekere aansturing? Ook dat is waar, maar die aansturing hoeft beslist niet uit één kamp te komen. Vaak is het zo dat meerdere kampen belang hebben bij eenzelfde uitkomst en het ligt dan ook voor de hand te veronderstellen dat er een soort van allianties plaatsvinden, met juist dat ene doel voor ogen.

Wat is de ‘Elite’ dan wel, zult u zich afvragen? Er worden toch duistere spelletjes gespeeld, of niet soms? Kort maar krachtig kan ik beamen dat er inderdaad spelletjes gespeeld worden. Gevaarlijke spelletjes, die grote gevolgen kunnen hebben. Maar wat ‘de Elite’ betreft zou het wel verstandig zijn daar iets genuanceerder over te denken. De ‘Elite’ veronderstelt dat er één groep is die de wereldpolitiek en -economie aanstuurt. Is dit nu wel terecht, vraag ik me af?

Ik veronderstel en daarin sta ik niet alleen, dat er meerdere elites zijn. Wat ze over het algemeen gemeen hebben is hun ultieme doelstelling. En die is een wereldheerschappij te bewerkstelligen, waar zij de dienst uitmaken. Vaak ook worden de elites ook vereenzelvigd met occulte groeperingen, gebaseerd op de meest uiteenlopende zaken.

Dat maakt het politiek gezien ook wat makkelijker om tegenstanders te elimineren. Pak het ‘occulte’ deel en ga daarop door, het is verder irrelevant hoe de persoon in kwestie zich opstelt in specifieke zaken. Hij of zij wordt nu eenmaal simpelweg beoordeeld op waar die groep voor staat.

Om de zaak in onze huidige terminologie even duidelijk te stellen. Je moet je voorstellen een voetbalcompetitie, waarbij het doel is kampioen (heerser) te worden. Dan zijn er een aantal ploegen die deelnemen en elkaar bestrijden. Nu weten we allemaal dat er gesjoemeld wordt, vaak m.n. bij het eind van competitie, het moment dat de winnaar zich moet gaan manifesteren.

De meest vreemde uitslagen komen dan op de borden te staan. Sommige ploegen die niets meer te verliezen hebben, stellen hun 2e team op, anderen hebben opeens last van vormverlies etc. Het uiteindelijke doel van iedere ploeg is hetzelfde, kampioen worden, en soms worden daarvoor zelfs geheime allianties aangegaan, of zijn dit slechts manipulaties?

Uiteraard gaat bovenstaande vergelijking wel wat mank, omdat er gedurende de competitie dezelfde spelregels gehanteerd blijven. Zo wordt het spel niet gespeeld door de ‘Elites’. Daar worden zelfs tijdens de wedstrijd nog regeltjes aangepast. In feite gaat het er niet meer om ‘wie is de beste’, maar welke groep kan de omstandigheden het best naar zijn hand zetten.

Om even een indruk te krijgen van de verschillende ‘Elites’ geef ik onderstaand een droge opsomming van de verschillende genootschappen, welke ik gevonden heb bij een bijzondere lezing van Dr. Stanley Monteith, die ik iedereen kan aanraden en welke link onder dit stuk geplaatst is.

Families:

 • Bilderberg
 • Rothschild

Occulte/godsdienstige genootschappen:

 • Rozenkruizers
 • Illuminati
 • Vrijmetselaren
 • Tempeliers
 • Jezuiten

Politieke organisaties:

 • KGB
 • Rhodes Foundation
 • Libertarians
 • FDR

Individuen:

 • Madame Blavatsky
 • Karl Marx
 • Millner

De lijst behoort veel langer te zijn, maar daarvoor wil ik echt verwijzen naar de bron

Nu duidelijk is dat er dus niet één maar meerdere elites zijn, is het ook niet zo moeilijk meer om te veronderstellen dat er geen status quo tussen al die groeperingen bestaat. Het kan best zo zijn dat sommige groeperingen grote belangen hebben in weer andere groeperingen om specifieke redenen. En sommige namen zie je dan ook opduiken in verschillende groeperingen. Wat er in werkelijkheid plaatsvindt is naar mijn idee een ‘verborgen’ oorlog, die op meerdere fronten uitgevochten wordt en waarvan de gewone mensen geen weet hebben en ook niet zullen krijgen.

Als voorbeeld kan ik nog geven dat het mij opviel dat de USA steeds verder het socialisme gaat invoeren. Een verzorgingsstaat naar Europees model. Dr. Stanley Monteith maakt perfect duidelijk wat daar de achterliggende reden van is en welke groepen dit ook graag willen. Dit illustreert tevens hoe die ‘verborgen’ oorlog gevoerd wordt. Een ding wil ik nog wel ter overweging meegeven, iedere groepering denkt dat ze slimmer is dan de anderen, en strategisch gezien is dit de grootste fout die je maken kan: het onderschatten van de vijand.

Een ander treffend voorbeeld las ik ooit in een boek van James Clavell getiteld ‘Shogun’. Hierin moet kapitein Blackthorne uitleggen aan een Japanse Warlord dat de wereld in twee delen is verdeeld door Spanje en Portugal en dat deze Warlord daarin niets te zeggen heeft. Gelukkig voor de hoofdfiguur komt hij hiermee levend weg, anders zou het boek slechts een paar bladzijden geteld hebben. Het is juist deze vorm van zelfoverschatting, die de bron vormt voor alle ellende. J.R.Nyquist heeft hier onlangs nog een goed stuk over geschreven, getiteld ‘Financiële Crises en Narcisme’.

Een aspect wat weinig belicht wordt zijn de culturele verschillen. Dat hieruit totaal verschillende werelden kunnen ontstaan, wordt door ons in de Westerse wereld gemakshalve maar even vergeten. Ook hier mag dus blijken dat ‘we’ de tegenstander(s) onderschatten.

Een van de meest gebruikte en gevaarlijkste strategische wapens in deze ‘verborgen oorlog’ is de publieke opinie. Daarom is het ook zo belangrijk de media te beheersen om de boodschap uit te kunnen dragen. Massa-manipulatie wordt naar mijn idee door iedere groepering uitgeoefend. Een simpel voorbeeld hiervan is, dwing de mensen te kiezen tussen twee kwaden. Soevereiniteit opgeven ter wille van een ‘Verenigd Europa’ en een glanzende toekomst of krijg het etiket opgeplakt ‘Anti Verenigd Europa’ en terug naar de Middeleeuwen.

Hoe dan ook zolang de verschillende groeperingen nog steeds met hun ‘verborgen’ oorlog bezig zijn, is er nog hoop, want er is nog geen winnaar. Het moment dat er een winnaar komt, of we heel dichtbij een soort van eindfase komen, wordt de situatie echt zorgelijk en dat zal zijn weerslag hebben in ons politieke en economische systeem. Jammer genoeg is daar geen of weinig ruimte voor zaken als traditie en cultuur. Hoewel…?

Lees verder via de Bron: Biflatie.nl

Photo by Mister-Mastro cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3080247531 bf04a5cbe5 DNA1

Reuzedatabank met DNA van Belgen in de maak

428464049 8a4d976ed9 vaccin1

De gevolgen van (griep-)vaccinaties in beeld