in , ,

Zal Frans Timmermans met zijn walgelijke rol bij de MH17 ramp eindigen in een Roemeense cel?

sorosentimmermansenjuncker

De man die medeverantwoordelijk is voor de MH17 doofpot en daarvoor rijkelijk werd beloond, heeft nu de nodige problemen.

Hij is door een speciale Roemeense commissie aangeklaagd voor een waslijst aan misdaden, waardoor hij kan eindigen naast Willem Holleeder.

Het rommelt op een ongekende manier binnen de Europese Unie en dat komt voornamelijk door een aantal Oost Europese landen. Naties die zelf willen blijven bepalen wat er in hun land gebeurt, wat uiteraard niet wordt getolereerd door het Politbureau in Brussel.

De leiding van de EU in de vorm van de waant zichzelf niet alleen volkomen onaantastbaar, maar denkt ook door middel van intimidatie en dreigementen de “dwarsliggende” landen zoals Polen, Hongarije en Roemenië weer in het gareel te kunnen krijgen.

En daarom toog de Vicepresident van de Commissie en tevens doofpotspecialist Frans Timmermans naar Hongarije als Spitzenkandidaat van de socialisten voor de opvolging van Jean Claude Juncker en om ze daar wel even de les te leren. En toen werd hij toch wel even geconfronteerd met de werkelijke wereld:

In de entourage van Timmermans wordt gesproken van „een vijandige ontvangst door de regering.” Overal waar Timmermans kwam, filmden twee onbekende mannen hem met hun telefoons. Bijvoorbeeld bij een tv-studio waar hij aankwam voor een interview, bij zijn hotel maar ook bij een ontmoeting met vakbondsleiders. Met die laatsten werd in de kelder gegeten zodat daar in ieder geval zonder ongewenste toehoorders gepraat kon worden. 

Hongarije heeft een leider, Victor Orban, die de spreekt en dat wordt uiteraard niet erg gewaardeerd:

Orbán schrikt er ook niet voor terug om Timmermans persoonlijk onderuit te halen. In zijn jaarlijkse rede voor het parlement noemde hij hem bijna twee weken geleden iemand die is aangesteld door , de Amerikaanse miljardair met Hongaarse wortels die als de grote vijand van Orbán geldt. Volgens Orbán is Timmermans 'pro-migratie' en probeert de EU dat beleid de Hongaren door de strot te duwen. 

Het schijnt dat er binnen het Openbaar Ministerie in Roemenië onlangs een speciale sectie in het leven is geroepen (SIIJ) die strafrechtelijk onderzoek kan doen naar magistraten en andere hooggeplaatste functionarissen. In 2018 voelde Timmerfrans de bui klaarblijkelijk al hangen toen hij zijn zorgen uitsprak over de nieuwe Roemeense die ruimte maakte voor het vervolgen van mensen ook in zijn positie en op grondgebied buiten Roemenië:

Last year (red.: 2018), EC officials, including Frans Timmermans, expressed their worries about the new justice laws adopted by the Romanian Parliament. One of these laws also established the new prosecutor section for investigating magistrates – SIIJ

Volgens haar website kan SIIJ ook strafrechtelijk onderzoek doen naar EU functionarissen, want volgens de Roemeense wetgeving kunnen ook niet ingezetenen worden vervolgd voor misdaden tegen de Roemeense staat, individu of entiteit zoals een onderneming.

Bij deze sectie is nu aangifte gedaan door mensen achter een website die nauw betrokken is bij de regerende PSD partij (Sociaal Democraten) tegen onder andere Frans Timmermans en collega lid van de Europese Commissie Vera Jourova.

De aanklacht betreft: Het lid zijn van een criminele organisatie, machtsmisbruik, vervalsing en fraude en opzettelijk verkeerde informatie brengen.

Het is op dit moment nog niet zeker of SIIJ ook daadwerkelijk een onderzoek zal starten tegen Timmermans, maar de kans daarop lijkt wel vrij groot, vooral ook omdat indirect de regeringspartij achter de aangifte zit en de spanningen al veel langer aanwezig zijn tussen de Nederlandse Frans en Roemenië.

Waarmee we dan een heel interessante zaak hebben, want in hoeverre zijn leden van de Europese Commissie onschendbaar? Kunnen zij doen wat ze willen en hoe ze willen, zonder dat er ooit een rechtbank hen ter verantwoording kan roepen?

Of is er nu iets opgestart in Roemenië, waaruit zal blijken dat individuele landen wel degelijke de mogelijkheid hebben om een lid van de Europese Commissie aan te klagen en in het cachot te werpen?

Laten we hopen dat het laatste het geval is en Franske de tijd krijgt om in een Roemeense cel lange tijd zijn zonden te overdenken en dan besluit alsnog schoon schip te maken met betrekking tot zijn walgelijke rol bij de ramp.

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hacked 1550960768

Meer geheimen: nieuwe batch ‘Dark Overlord’ 9/11-documenten gelekt

stemmen 1551009856

Kiezer wantrouwt doorrekening Klimaatakkoord: 49% hecht er geen waarde aan