in , , ,

‘Zij en wij’: Coronaregels voor publiek maar niet voor wereldleiders op COP26 wekken verontwaardiging over dubbele Covid-normen

5194821

De COP26 VN-klimaatconferentie is ervan beschuldigd wereldleiders te houden aan andere Covid-19-normen dan het grote publiek, nadat uit de regels bleek dat vaccinpaspoorten alleen verplicht zijn voor normale kaarthouders.

Gebruikers van sociale media wezen er zaterdag op – slechts een dag voor de conferentie in Glasgow, Schotland – dat degenen die de openbare Green Zone-evenementen van COP26 zullen bijwonen, een bewijs van Covid-19-vaccinatie moeten kunnen tonen.

“In overeenstemming met de Schotse wet hebben alle bezoekers van de Groene Zone die ouder zijn dan 18 jaar (tenzij vrijgesteld) een COVID-19-vaccinpaspoort nodig”, verklaarde de officiële COP26-website, eraan toevoegend dat deelnemers “moeten aantonen dat ze volledig zijn gevaccineerd”. ten minste twee weken voor de datum van binnenkomst.”

Afzonderlijke instructies voor degenen die de meer besloten Blue Zone-evenementen van COP26 bijwonen, vermelden echter geen vereisten voor een vaccinpaspoort en stellen in plaats daarvan dat deelnemers Covid-19-tests moeten afleggen en een bewijs van een negatief resultaat moeten overleggen “elke dag voordat ze naar de Blue Zone vertrekken. ”

Een ander document waarin de vereisten voor het vaccinpaspoort voor aanwezigen werden vermeld, bevatte ook de disclaimer dat “afzonderlijke begeleiding is verstrekt via diplomatieke kanalen” aan degenen die door de Britse regering zijn “uitgenodigd” voor de conferentie, waaronder wereldleiders.

Demonstranten op sociale media beschuldigden COP26 al snel van het afdwingen van dubbele normen voor de rijken en machtigen, en bestempelden het als een “zij en wij” -situatie en eenvoudige, ouderwetse “hypocrisie”.

“Is dit acceptabel voor u? Vrij verkeer voor de rijken en machtigen, vaccinpaspoorten voor de grote ongewassen virusverspreiders die we vroeger ‘mensen’ noemden”, tweette talkRADIO-presentator Julia Hartley-Brewer, terwijl een andere Brit zei: “Gebrek aan vrijheid beweging is prima als we allemaal meedoen – maar als de rijken kunnen gaan jetsetten, waarom dan niet alle anderen?”

Anderen vergeleken de situatie met het waarschuwende verhaal ‘Animal Farm’ van George Orwell.

Eén houder van een Blue Zone-pas verdedigde echter de regels en beweerde dat de eis om elke dag “een negatief testresultaat te tonen” “eerder strenger is dan een eenvoudig vacc-paspoort” – wat anderen ertoe bracht zich vervolgens af te vragen waarom het geen optie is voor het grote publiek.

De Amerikaanse president Joe Biden, de Britse premier Boris Johnson en de Franse president Emmanuel Macron …..

Lees verder bij de bron: Worldunity

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
covid 19 docu the system

Corona-vaccinatie-bewijs wordt verplicht op werkvloer, want “werkgeversorganisaties” staan open

5442193

Je hebt je laten prikken voor NIETS: Beperkte geldigheidsduur prikpas gaat reizen bemoeilijken