in

Zonder cash zijn we aan de heidenen overgeleverd

54e2dc414e50a414f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254794175277ed2974f 640 cash

Nederland heeft wat betreft betalingsinfrastructuur altijd voorop gelopen in de wereld. Later is dat natuurlijk naar het EMU/EU niveau getrokken, maar feit blijft dat Nederlanders voorop lopen met het digitaliseren van het betalingsverkeer en de acceptatie daarvan.

Het meeste heeft te doen met wat er aan de achterkant van het systeem gebeurt; de verwerking van betalingen, overboekingen worden sneller, inzichtelijker en goedkoper.

Voor Jan met de pet is dat vooral  te merken in hoe snel iets overgeboekt wordt, hoe makkelijk het is om met pin te betalen of digitaal (dag acceptgiro!) rekeningen te betalen. Het gevolg is dan ook dat het aandeel van cash in ons betalingsverkeer gestaag aan het dalen is.

Deze daling heeft (loden [alchemistische pun intended]) vleugels gekregen sinds Covid-19 ons vereerde met een bezoek; cash betalingen zijn gehalveerd naar 20% van de transacties.

Het is een klassiek voorbeeld van de door de bomen het bos niet meer zien.

We lopen in de val. Ik vrees echter dat de val onvermijdelijk zal ….

Lees verder bij de bron: GeenStijl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
global reset 05a

Great Reset: Paus Franciscus adopteert Joe Biden’s Slogan ‘Build Back Better’

bananenrepubliek2

Politie gaat hun corruptie snoeihard aanpakken met een computerprogramma…