in , ,

Zorgpolis: alleen wie geld heeft, kan kiezen. De kloof tussen keuze en geen keuze steeds groter

b3dc48a840cb03f6da9d8a75 640 keuze1

VGZ maakte vandaag als eerste van de vier grote zorgverzekeraars bekend dat de premie omhoog gaat. De naturaverzekeringen worden 12 euro per maand duurder, een stijging van 12,5 procent. Het gaat hierbij om naturapolissen met verplicht eigen risico, de meest gebruikte zorgverzekering.

VGZ verhoogt de premie voor de zogenoemde restitutiepolis, waarbij je een volledig vrije zorgkeuze houdt, zelfs met 14 procent.

Aanslag op portemonnee

Vergelijkingssite Independer zegt dat de andere zorgverzekeraars ook hun premie flink zullen verhogen. “Echte keuzevrijheid van zorg wordt hierdoor steeds duurder”, zegt Ruud Martens, directeur van Independer. “De forse verhogingen van de zorgpremie betekenen een flinke aanslag op de portemonnee van de consument.

De verhogingen spelen in op een trend die al langer gaande is: prijsverschillen tussen de verschillende type polissen worden steeds groter.”

Lees verder via RTL Nieuws.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3037875958 9c4bbcda8c eu poverty1

We zijn 372 miljard euro armer volgens de nieuwe berekeningen en moeten dan ook nog 642 miljoen euro nabetalen

5390930041 47803a3abd zelfmoord1

Na stijging van 30% : Deurwaarders alert op zelfdoding