in , ,

Zorgpolis: alleen wie geld heeft, kan kiezen. De kloof tussen keuze en geen keuze steeds groter

VGZ maakte vandaag als eerste van de vier grote bekend dat de omhoog gaat. De naturaverzekeringen worden 12 per maand duurder, een stijging van 12,5 procent. Het gaat hierbij om naturapolissen met verplicht eigen risico, de meest gebruikte zorgverzekering.

VGZ verhoogt de premie voor de zogenoemde restitutiepolis, waarbij je een volledig vrije zorgkeuze houdt, zelfs met 14 procent.

Aanslag op portemonnee

Vergelijkingssite Independer zegt dat de andere zorgverzekeraars ook hun premie flink zullen verhogen. “Echte keuzevrijheid van wordt hierdoor steeds duurder”, zegt Ruud Martens, directeur van Independer. “De forse verhogingen van de zorgpremie betekenen een flinke aanslag op de portemonnee van de consument.

De verhogingen spelen in op een trend die al langer gaande is: prijsverschillen tussen de verschillende type polissen worden steeds groter.”

Lees verder via RTL Nieuws.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We zijn 372 miljard euro armer volgens de nieuwe berekeningen en moeten dan ook nog 642 miljoen euro nabetalen

Na stijging van 30% : Deurwaarders alert op zelfdoding