in , ,

De collectiviteitskorting op zorgverzekeringen verdwijnt, dit raakt zieken met een smalle beurs

rutte vvd afpakken
via https://twitter.com/bentualdepineut/

Zorgbehoevenden met een laag inkomen worden benadeeld door het afschaffen van de collectiviteitskorting. Op initiatief van minister Tamara van Ark (medische Zorg, VVD) verdwijnt de korting die verzekerden ontvangen bij een zogeheten gemeente- of minimapolis.

Maar voor chronisch zieken met een lege portefeuille werkt een minimapolis juist heel goed, zegt zorgwethouder Sven de Langen (CDA) van Rotterdam.

Meer dan 42.000 inwoners van zijn stad gebruiken het zogeheten Rotterdampakket met een betaalbare premie en een eigen risico van slechts 50 euro. De zorgverzekering is bedoeld voor grootverbruikers van zorg, die anders in financiële problemen zouden komen. Veel andere gemeenten hebben een vergelijkbaar aanbod.

De Langen vreest dat deze groep bij een hogere premie ziekenhuisbezoek gaat mijden. Of uit geldnood een te goedkope zorgverzekering neemt.

“Het is schandalig dat niet is nagedacht over de consequenties van afschaffing voor mensen die het moeilijk hebben. Als iemand zich slecht verzekert wreekt dat zich, bijvoorbeeld wanneer die zijn tandheelkundige kosten niet meer kan betalen”, zegt hij. Rotterdam heeft landelijk de meeste wanbetalers als het gaat om de zorgpremie.

Sinds dit jaar mogen zorgverzekeraars nog maximaal 5 procent korting bieden op hun verzekeringen. Dat was voorheen 10 procent. Vanaf 2023 daalt de ….

Lees verder bij de bron: Trouw

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 Politie 5

Wat een bende: Politie weer present in Duindorp, ‘burgerwacht gewenst: Schakel reltokkies uit’

8695658641 bde370afe3 willem alexander

Had Koning Willy niet voorgoed in Griekenland kunnen blijven?