in , ,

De collectiviteitskorting op zorgverzekeringen verdwijnt, dit raakt zieken met een smalle beurs

via https://twitter.com/bentualdepineut/

Zorgbehoevenden met een laag inkomen worden benadeeld door het afschaffen van de collectiviteitskorting. Op initiatief van minister Tamara van Ark (medische , ) verdwijnt de korting die verzekerden ontvangen bij een zogeheten gemeente- of minimapolis.

Maar voor chronisch zieken met een lege portefeuille werkt een minimapolis juist heel goed, zegt zorgwethouder Sven de Langen (CDA) van Rotterdam.

Meer dan 42.000 inwoners van zijn stad gebruiken het zogeheten Rotterdampakket met een betaalbare premie en een eigen risico van slechts 50 euro. De zorgverzekering is bedoeld voor grootverbruikers van zorg, die anders in financiële problemen zouden komen. Veel andere gemeenten hebben een vergelijkbaar aanbod.

De Langen vreest dat deze groep bij een hogere premie ziekenhuisbezoek gaat mijden. Of uit geldnood een te goedkope zorgverzekering neemt.

“Het is schandalig dat niet is nagedacht over de consequenties van afschaffing voor mensen die het moeilijk hebben. Als iemand zich slecht verzekert wreekt dat zich, bijvoorbeeld wanneer die zijn tandheelkundige kosten niet meer kan betalen”, zegt hij. Rotterdam heeft landelijk de meeste wanbetalers als het gaat om de zorgpremie.

Sinds dit jaar mogen zorgverzekeraars nog maximaal 5 procent korting bieden op hun verzekeringen. Dat was voorheen 10 procent. Vanaf 2023 daalt de ….

Lees verder bij de bron: Trouw


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL kapot gemaakt door de eigen regering van binnen uit .....
7 maanden geleden

Dat krijg je als je honderdduizenden migranten toelaat … Deze regering moet zo snel mogelijk weg en de migranten terug naar hun thuisland.

Wat een bende: Politie weer present in Duindorp, ‘burgerwacht gewenst: Schakel reltokkies uit’

Had Koning Willy niet voorgoed in Griekenland kunnen blijven?