in ,

Goh, je verwacht het niet: Zorgpremie fors hoger door corona

zorgverzekeraars doolhof

Net als de coronacrisis zelf gaat ook de nazorg voor patiënten miljarden euro’s kosten. Hoe dit moet worden opgevangen, is nog onduidelijk. De zorgpremies zullen in elk geval fors gaan stijgen.

In Nederland zijn een kleine twaalfduizend mensen in het ziekenhuis opgenomen geweest vanwege (vermoedelijk) een besmetting met Covid-19. Nog eens duizenden anderen hebben de ziekte thuis doorgemaakt.

Voor veel van hen geldt dat ze langdurig aan hun herstel zullen moeten werken, met hulp van fysiotherapeuten, maar waarschijnlijk ook diëtisten, ergotherapeuten en psychologen.

„Toen dit ging spelen, hebben wij het Zorginstituut en het ministerie meteen om advies gevraagd”, zegt Marie-José van Gardingen van zorgverzekeraar CZ. Voor mensen die met corona in het ziekenhuis hebben gelegen, is het aantal fysiotherapiebehandelingen uitgebreid.

Zij kunnen tot maximaal één jaar na ontslag uit het ziekenhuis behandelingen vergoed krijgen.

„Maar voor mensen die niet in een ziekenhuis hebben gelegen, is nog niks geregeld. Zij moeten vooralsnog hopen op hun aanvullende verzekering.” Ook VGZ wijst hierop.

Lees verder bij de bron: AD.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
failliet italie einde van euro

Oud-minister (bekend van de euro) wil terug naar de gulden: ‘europroject totaal mislukt!’

3836251365 c33977b2ae vaccinate1

Dit coronavaccin bevat cellen van geaborteerde menselijke foetussen