in ,

Goh, je verwacht het niet: Zorgpremie fors hoger door corona

Net als de coronacrisis zelf gaat ook de nazorg voor patiënten miljarden euro’s kosten. Hoe dit moet worden opgevangen, is nog onduidelijk. De zorgpremies zullen in elk geval fors gaan stijgen.

In zijn een kleine twaalfduizend mensen in het ziekenhuis opgenomen geweest vanwege (vermoedelijk) een besmetting met . Nog eens duizenden anderen hebben de thuis doorgemaakt.

Voor veel van hen geldt dat ze langdurig aan hun herstel zullen moeten werken, met hulp van fysiotherapeuten, maar waarschijnlijk ook diëtisten, ergotherapeuten en psychologen.

„Toen dit ging spelen, hebben wij het Zorginstituut en het ministerie meteen om advies gevraagd”, zegt Marie-José van Gardingen van CZ. Voor mensen die met in het ziekenhuis hebben gelegen, is het aantal fysiotherapiebehandelingen uitgebreid.

Zij kunnen tot maximaal één jaar na ontslag uit het ziekenhuis behandelingen vergoed krijgen.

„Maar voor mensen die niet in een ziekenhuis hebben gelegen, is nog niks geregeld. Zij moeten vooralsnog hopen op hun aanvullende verzekering.” Ook VGZ wijst hierop.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oud-minister (bekend van de euro) wil terug naar de gulden: ‘europroject totaal mislukt!’

Dit coronavaccin bevat cellen van geaborteerde menselijke foetussen