in

Zullen we kinderen verbieden? Nijmeegs schoolplein moet dicht om geluidsoverlast

spelen 1562655364
cherylholt / Pixabay

Het speelveldje van de Nijmeegse basisschool De Buut moet sluiten van de gemeente omdat omwonenden klagen over het lawaai. ‘Dit is een bizarre situatie.’

De pauze is nog niet begonnen en het is muisstil op het plein van basisschool De Buut in Nijmegen. Dat hier iets aan de hand is, zie je nu alleen aan de spandoeken die op het aangrenzende sportveldje zijn neergezet: ‘Dit is ons schoolplein en als die weggaat doet dat pijn’ (sic) en ‘Oranjeleeuwinnen moeten ook ergens beginnen’.

Het sportveldje dat er al veertig jaar ligt, moet voor het einde van deze maand sluiten van de gemeente. Gebeurt dit niet, dan hangt de school een dwangsom van tienduizend euro per overtreding boven het hoofd.

De reden: omwonenden hebben geklaagd over de geluidsoverlast van de spelende kinderen. Tijdens de pauzes, maar ook na schooltijd, want het veldje is buiten de schooluren open voor kinderen uit de buurt. Hoewel een woordvoerder van de gemeente ‘sluiting’ aan de telefoon afzwakt tot ‘aanpassing’, heeft het besluit grote impact in Hunnerberg, de rustige woonwijk waarin de school gelegen is.

Ouders begonnen een petitie, die dezelfde middag nog 3.000 keer werd ondertekend.

Lees verder bij de bron: De Volkskrant

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
aardappel 1562653149

Aardappelgate: voorgeschilde krieltjes in de supermarkt blijken ook al nep

belasting1

Liegende Belastingdienst heeft veel meer toeslagen onterecht stopgezet en levens verwoest