in , , ,

Zweedse integratiemanager geeft toe: “We veranderen de demografische samenstelling”

samenleving 1567005451
geralt / Pixabay

Het Zweedse televisieprogramma “Uppdrag granskning” (Opdracht onderzoek) heeft de gemeente Filippstad geëvalueerd die momenteel aan de rand van een financiële crash staat, nu steeds minder Zweden bereid zijn om Derde Wereld-migranten te steunen.

We veranderen de demografische samenstelling, en dan wil men deelnemen aan het proces, dat kan je leuk vinden of niet, hangt ervan af hoe je erover denkt, zegt Jim Frölander, Filippstad’s integratiemanager, in het programma.

Gemeentewerknemers in Filipstad waarschuwen volgens het programma Uppdrag granskning van Sverige Television over “een steeds wanhopiger wordende situatie”.

Zweedse autochtonen in de werkende leeftijd verhuizen uit de gemeente, terwijl immigranten uit de Derde Wereld intrekken.

De gemeente schat dat ten minste 80 procent van de niet-Europeanen werkloos is en van een uitkering leeft.

In Filipstad wonen ongeveer 750 volwassenen uit Syrië, Somalië, Eritrea, Afghanistan en Irak. […] In deze groep zijn werkloosheid en bijstand-afhankelijkheid zeer hoog, terwijl het opleidingsniveau zeer laag is. Deze groep loopt het risico te eindigen in een eeuwige vervreemding die de gemeentelijke economie nu al zwaar belast, schrijft burgemeester Claes Hultgren in het laatste financiële rapport van de gemeente.

Volgens Hultgren missen veel van de immigranten uit de Derde Wereld de voorwaarden om ooit de Zweedse arbeidsmarkt te betreden.

Men is misschien te oud en analfabeet, of een zeer laag opleidingsniveau. We moeten dan accepteren dat er mensen zullen zijn die de steun van de maatschappij nodig zullen hebben om in hun levensonderhoud te voorzien, zegt de burgemeester tegen Uppdrag granskning.

Tussen 2012 en 2018 is het aantal in Zweden geborenen in de gemeente gedaald met 640 personen, terwijl het aantal in het buitenland geborenen is toegenomen met 963 personen.

We veranderen de demografische samenstelling, en dan wil men deelnemen aan het proces, dat kan je leuk vinden of niet, hangt ervan af hoe je erover denkt. Maar het is slechts een bevinding van de feiten dat dit eigenlijk is wat we aan het doen zijn, en dan moeten we ons er ook tot verhouden, vat Jim Frölander, de integratiemanager van Filipstad, het samen voor Uppdrag granskning.

De aflevering over Filipstad wordt vanavond om 20:00 op SVT1 uitgezonden, maar al om 12.00 uur te zien is op SVT Play.

Lees verder bij de bron: fenixx

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1346202407 dabce72d78 dna database e1431677222465

De “Theranos”-fraude was eigenlijk een complot om het bloed en DNA van iedereen te monitoren

26450688967 2ff65d9a28 fluoride

Voor eens en voor altijd bewezen: fluoride verlaagt het IQ. Hebben de ‘complotdenkers’ al die tijd gelijk gehad?