in ,

75% van de gecontroleerde ‘minderjarige’ asielzoekers blijkt meerderjarig te zijn

als je overweegt een asielzoeker

Drie op vier van de zelfverklaarde minderjarige asielzoekers die onderzocht werden blijkt meerderjarig. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-voorzitter en Kamerlid Tom Van Grieken opvroeg bij minister Koen Geens.

“Asielzoekers die betrapt worden op leeftijdsfraude moet het recht op asiel worden ontzegd”, aldus Van Grieken. Steeds vaker worden kinderen door hun familie helemaal alleen vanuit Afrika of het Midden-Oosten naar Europa gestuurd.

De reden daarvoor is voor de hand liggend. Alleenstaande minderjarige migranten genieten in Europa immers een bijzonder beschermd statuut.

Ze mogen niet uitgewezen worden en bovenal vallen ze niet onder de Dublinregel, waardoor ze hun land van aankomst vrij kunnen uitkiezen. Vervolgens kan ook de familie van het kind via gezinshereniging naar het uitverkozen Europees land komen.

Vorig jaar verklaarden welgeteld 4.563 migranten minderjarig te zijn, maar bij 2.546 personen werd daar door de bevoegde instanties aan getwijfeld. Bij een deel van die groep volgde een leeftijdsonderzoek, waaruit 73,7% wel degelijk ouder dan 18 jaar bleek te zijn.

Lees verder bij de bron: sceptr.net

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Veel meer politieagenten ontslagen om lekken en misbruiken gevoelige informatie

44191253382 2fc04ba73f b Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer tegen kermisexploitanten: ‘Als 70% failliet gaat heb je toch minder concurrentie’