in , ,

Amsterdam gaat 500 uitgeprocedeerde asielzoekers opvangen met dak, bed, bad, brood, leefgeld, casemanager en juridische steun

5445305908 8a0c58c39b dakloos1

Amsterdam gaat 500 plekken in verschillende stadsdelen in de hoofdstad inrichten voor 24-uursopvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze mogen daar maximaal anderhalf jaar blijven en kunnen die tijd gebruiken om over hun opties na te denken en aan hun zaak te werken, zegt verantwoordelijk GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink.

Den Haag gaat meebetalen aan de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers in de stad. Dat is de uitkomst van maandenlange overleggen tussen onder andere de gemeente en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Vijf gemeenten, waaronder Amsterdam gaan meedoen aan een pilot van staatssecretaris Harbers. De staatssecretaris heeft daarover zojuist een intentieverklaring ondertekend met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De zogenaamde landelijke vreemdelingenvoorzieningen (LVV) betekent dat ook Den Haag de noodzaak voor een langdurige vorm van opvang van ongedocumenteerden inziet. Amsterdam krijgt zelf de mogelijkheid om vorm te geven aan de opvang.

De minstens tien locaties die ’eerlijk worden verdeeld over de stad’ moeten in juli 2019 open zijn.

Het is de bedoeling dat uitgeprocedeerden er zelf gaan koken en aan ’zelfbeheer’ gaan doen. Wel is er woonbegeleiding en leefgeld beschikbaar. De plannen kosten de gemeente in 2019 11,5 miljoen euro. Vanaf 2020 wordt er tussen de 7,1 en 13 miljoen euro uitgetrokken, blijkt uit de berekening die is bijgevoegd.

Er is voor de uitgeprocedeerden geen voorwaarde om mee te werken aan terugkeer naar het land van herkomst, maar wel om mee te werken aan ’perspectief’. Tijdens de opvangperiode kijkt de ’ongedocumenteerde’ met juristen of een verblijfsvergunning toch haalbaar is. Is het niet zo, dan wordt wel gericht aan terugkeer gewerkt.

Alle 500 uitgeprocedeerden krijgen een ’casemanager’.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl & AT5 & AT5

Uitgeprocedeerd betekent volgens mij dat er al is vastgesteld dat er geen juridische basis voor verblijf is, of ben ik nu gek? De boodschap is dat als je hier niet hoort te zijn, niemand in de asiel-industrie je verhaal geloofd, je allang terug had moeten gaan, maar het systeem maar zo lang mogelijk frustreert, dat je dan beloond wordt en mag blijven.

Illegaliteit legaliseren, het kan in Nederland zolang je maar niet blank bent. De autochtone dakloze zoekt zijn heil maar bij het leger des heils en onder de brug. Het wordt nog lachen als het helemaal losgaat met het VN-migratiepact.

Alle migranten een basisinkomen!

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
via http://nos.nl/artikel/696444-volgend-jaar-iets-meer-koopkracht.html

Paradox: de economie loopt goed maar mensen hebben hoe langer hoe meer moeite de eindjes aan elkaar te knopen

46133626651 951481f37b Emmanuel Macron

Rothschild-jongen Macron kan Gele Hesjes niet tegemoet komen, aan wie is hij iets verschuldigd?