in

Amsterdam gaat preventief fouilleren zonder ‘kans op etnisch profileren’

Skitterphoto / Pixabay

Omdat preventief fouilleren tot etnisch profileren kan leiden, werd dit in niet langer toegestaan. Het dragen van wapens onder vooral jongeren neemt echter zodanig toe, dat de lokale driehoek besloten heeft het toch weer in te voeren.

Maar dan op zo’n manier dat etnische gronden geen invloed hebben……

De agenten gaan bijvoorbeeld elke derde passant fouilleren of iedereen. Zo krijgt iedereen dezelfde kans om gefouilleerd te worden. Om rendement uit de acties te halen, wordt alleen in veiligheidsrisicogebieden preventief gefouilleerd.

Iedereen die gefouilleerd wordt krijgt een folder mee, waarin staat hoe en waarom het gebeurt en dat men het recht heeft om een klacht in te dienen.

Volgens Het Parool ligt het besluit van Halsema, Paauw en het om preventief fouilleren weer in te voeren erg gevoelig in Amsterdam.

Behalve dat het veel politiecapaciteit kost en weinig wapens oplevert, zou uit wetenschappelijk onderzoek ook blijken dat de wapencontroles etnisch profileren als bijeffect hebben…..

Lees verder bij de bron: privacynieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Het spel is uit voor de Reptilians ...
9 maanden geleden

Het wordt met de dag gekker in Nederland. Bang om allochtonen te kwetsen die verantwoordelijk zijn voor 95 % van alle misdaden moet iedereen maar gefouilleerd worden.
Dat is niet een getal dat ik verzin maar dat komt regelrecht uit de gegevens van gevangenissen.

Maar misdaad is niet de werkelijke reden. Want het werkelijke doel van deze maatregel is om mensen overal te kunnen controleren. Controleren op wegen, controleren in steden met camera’s, controleren op luchthavens ….. Controleren van afval in de containers. En nu dus zelfs fouilleren.

Waarom zouden burgers zich hun vrijheid laten ontnemen? En waar houdt deze slavernij op?

Wat is er aan de hand met de bestuurders? En wie zijn deze bestuurders. Want zij kwamen met de voorstellen … Te lang hebben mensen niet geweten van hun geschiedenis op aarde.
Die geschiedenis is altijd zoveel als maar mogelijk voor hen verborgen gehouden.
Maar door spiritueel begaafde mensen zijn nu steeds meer mensen op de hoogte zijn van de geschiedenis van de mens op aarde en de rol van de reptilians die op alle manieren de mensen van deze planeet weg willen hebben.

Het spel is uit – en diegenen die dit spel met mensen willen spelen weten precies wat ik bedoel !!! De mensen zijn meer en meer bewust. Zoek maar een andere planeet waar je die spelletjes kunt spelen.

Vrijheid van nieuwskeuze: de gratis HoeZitHetNuEcht Reader

Stel, Mark Rutte heeft een inschattingsfout gemaakt.. Wat zou hij dan doen?