in

Amsterdam gaat preventief fouilleren zonder ‘kans op etnisch profileren’

amsterdam 1546607959
Skitterphoto / Pixabay

Omdat preventief fouilleren tot etnisch profileren kan leiden, werd dit in niet langer toegestaan. Het dragen van wapens onder vooral jongeren neemt echter zodanig toe, dat de lokale driehoek besloten heeft het toch weer in te voeren.

Maar dan op zo'n manier dat etnische gronden geen invloed hebben……

De agenten gaan bijvoorbeeld elke derde passant fouilleren of iedereen. Zo krijgt iedereen dezelfde kans om gefouilleerd te worden. Om rendement uit de acties te halen, wordt alleen in veiligheidsrisicogebieden preventief gefouilleerd.

Iedereen die gefouilleerd wordt krijgt een folder mee, waarin staat hoe en waarom het gebeurt en dat men het recht heeft om een klacht in te dienen.

Volgens Het Parool ligt het besluit van Halsema, Paauw en het Openbaar ministerie om preventief fouilleren weer in te voeren erg gevoelig in Amsterdam.

Behalve dat het veel politiecapaciteit kost en weinig wapens oplevert, zou uit wetenschappelijk onderzoek ook blijken dat de wapencontroles etnisch profileren als bijeffect hebben…..

Lees verder bij de bron: privacynieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kranten 1565286682

Vrijheid van nieuwskeuze: de gratis HoeZitHetNuEcht Reader

rutte weldoener e1561539594578

Stel, Mark Rutte heeft een inschattingsfout gemaakt.. Wat zou hij dan doen?