in ,

Armeniërs steken hun huizen in brand: “Turken gaan onze huizen niet krijgen”

Etnische Armeense dorpsbewoners in Nagorno-Karabach staken vandaag hun huizen in brand alvorens naar Armenië te vluchten.

De oorzaak is het vredesakkoord tussen de Armeense premier Nikol Pasjinian en de Azerbeidzjaanse president Ilham Aliyev, dat grote delen van Nagorno-Karabach aan Azerbeidzjan toewijst.

Het akkoord, dat onder toezicht van de Russische president werd ondertekend, heeft grote gevolgen voor de christelijke bewoners van de regio, die onder islamitisch bestuur komen. De bewoners van Armeense oorsprong zien het niet zitten om hun huizen aan de Turken en Azeri's te overhandigen.

Ze staken veel van hun huizen daarom in brand, om vervolgens naar Armenië te vluchten.

Het vredesakkoord tussen Jerevan en Bakoe, onder toezicht van , maakte een einde aan bijna zeven weken intense gevechten in Nagorno-Karabach. Azerbeidzjan heroverde daarbij grote gebieden die onder Armeense controle stonden.

Onder meer en de erkennen het akkoord niet.

Lees verder bij de bron: Sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het Derde Rijk mag dan niet meer bestaan, het Vierde Rijk begint steeds meer vorm te krijgen

Wat men niet vertelt over vaccinveiligheid, wat je wel zou moeten weten