in

Asielzoeker wil 400 jaar oude Westertoren het zwijgen opleggen

screenshot 203

Het verzoek van een migrant om de klok van de Westertoren (foto) 's nachts niet meer te laten luiden, stond woensdag op de agenda voor gemeenteraadsvergadering van het politieke bestuur van de hoofdstad.

De man is onlangs in de Amsterdamse binnenstad gaan wonen, maar schroomt niet om meteen al te tornen aan een belangrijke traditie.

Dat zorgt voor verbolgen reacties bij ras-Amsterdammers. “Waarom zou je over een klok zeiken die al bijna 400 jaar bestaat? Als je er niet aan went, is het je plekkie niet, moet je lekker wegwezen!”, vindt een Amsterdamse.

Een andere stadsgenoot is het daar roerend mee eens.

“Ik ben 110% Amsterdammer, wat mij zo opvalt; we hebben alleen maar last van mensen die hier pas komen wonen. Ze gaan naast een café wonen en dan gaan ze klagen over het geluid. Als je boven een viswinkel gaat wonen moet je ook niet klagen dat het naar vis ruikt!”

Bonaventurakerk ‘s nachts stil

In Woerden voelen ze de pijn van zo'n klacht al, daar is na 126 jaar de klokken van de Bonaventurakerk het zwijgen ‘s nachts opgelegd, nadat een net ingetrokken inwoonster daarover had geklaagd.

Op dit moment liggen de klokken bij ….

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Schermafbeelding 2019 09 19 om 15.34.26

Nikab-draagsters zetten conducteur voor schut, groep broeders komt wel even zuster helpen

rekeningen 1568967084

Veel gebruikte incassotruc: pomp de schuld op en leg dan beslag op de complete boedel