in , ,

Veel gebruikte incassotruc: pomp de schuld op en leg dan beslag op de complete boedel

Pijon / Pixabay

In De Schuldmachine, een van BNNVARA, wordt een spiegel voorgehouden. Al snel staat een flinke groep op en neemt de benen.

Niet elk schokt de rechtsorde. Soms is het onrecht deel van wat mensen graag vangen onder de noemer: „Dat is hoe we in Nederland de zaken nu eenmaal hebben geregeld.”

[..]

Eerst bij de woensdag door BNNVARA uitgezonden documentaire De Schuldmachine van Camiel Zwart over een groep jongeren in de Bijlmer in die in hun schuldproblemen worden bijgestaan door de stichting ONSbank.

De film is een zogenoemde ‘boosmaker'.

Neem het moment waarop de twintiger Mirelva met een van haar schuldeisers belt. Dat blijkt de firma Van Dijk te zijn, in Nederland wereldberoemd als leverancier van schoolboeken.

Mirelva's schuld blijkt te zijn ontstaan op haar twaalfde.

Toen is er iets misgegaan met de betaling en nu wil Van Dijk zien. Niet van haar ouders, maar van haar.

Of wacht, is Van Dijk de schuldeiser wel? Daar kunnen ze haar niet meer vinden; waarschijnlijk is haar schuld opgekocht door een incassobureau dat haar nu de duimschroeven …

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Asielzoeker wil 400 jaar oude Westertoren het zwijgen opleggen

Hilarisch: Tesla installeert supercharger aangedreven door dieselgenerator op de Nürburgring