in

AZC dicht door Corona: Asielzoekers wachten buiten op de stoep met alle gevolgen van dien

Mag wel eventuele corona buiten de AZC verspreiden

‘Francis' noemt hij zichzelf. De Nigeriaan van in de twintig zit ineengedoken op de stoep voor het hek van asielcentrum in Ter Apel.

Hij mag niet naar binnen nu het Rijk heeft besloten tijdelijk geen nieuwe vluchtelingen op te vangen in verband met het : „Waar ga ik slapen? Ik ben moe en ik snap het niet”, vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden.

In zijn handen heeft hij een briefje van het politiebureau in .

„De asielaanvraag is in Ter Apel, dit is ongeveer drie uur reizen.” Het briefje gaat vergezeld met een reeks plaatjes van treinen, stations en de bus van Emmen naar Ter Apel.

In zijn handen heeft hij een ov-chipkaart: ‘16-3-2020' staat erop.

Aangekomen in Ter Apel, waar vrijwel alle in aangekomen vluchtelingen hun asielprocedure beginnen, gaat het hek niet voor hem open. En dus zit hij rond het middaguur op het stoepje.

Dat het hek met regelmaat open en dicht gaat om bewoners in en uit te laten snapt hij niet. „Waarom zij wel en ik niet?” vraag hij zich af……

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De coronapandemie en het falen van de neoliberale gezondheidszorg

Dat was snel: Coffeeshops mogen weer open voor afhalen