in , , ,

Baas over eigen bedrijf? Nope, inspectie SZW gaat U verplichten iedereen aan te nemen, anders volgt “discriminatie” boete

Alexas_Fotos / Pixabay

tijdens sollicitatieprocedures kan straks boetes opleveren. De Inspectie SZW krijgt meer bevoegdheden en gaat hierop inspecteren en toezien.

Staatssecretaris Tamara van Ark bereidt een wetswijziging voor. “Het is heel belangrijk dat een jongere die hard zijn best doet werk te krijgen, merkt dat het niet uit maakt wat zijn achternaam is.”

Ook wil Van Ark voorkomen dat een zwangere vrouw met een smoesje een vast contract wordt geweigerd, terwijl zij goed functioneert. “Mensen willen beoordeeld worden op hun kwaliteiten en dat recht hebben ze ook.”

Van Ark wil bedrijven verplichten om beleid te maken dat discriminatie van sollicitanten voorkomt. Al voordat de wet wordt aangepast, gaat de Inspectie SZW komend jaar al ‘verkennende inspecties’ doen bij werkgevers en intermediairs.

En nu komt de aap uit de mouw: Zo worden allochtonen minder snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Lees verder bij de bron: RTLZ

Kortom de Nederlandse ondernemers worden gedwongen om de controle over te dragen naar moedertje Staat, die duidelijk uit is op complete van ons landje.

Zou de autochtone Nederlander nu weer kans maken bij bijvoorbeeld de Politie? Bij de Politie wordt de allochtoon voorgetrokken in sollicitatie procedures.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. En de allochtonen kennen een woord erg goed want bij het minste of geringste roepen ze discriminatie ook al slaat het in de meeste gevallen nergens op en mensen zijn daar kennelijk erg gevoelig voor want die kruipen dan in hun schulp. Als ik ten onrechte beschuldigd zou worden dan zou ik meteen woedend reageren.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Kom voor 1 keer achter je social media vandaan en demonstreer mee om duidelijk te maken dat de burgers het zat is

Brussel maant staten om tempo van EU-wetgeving omtrent digitale markt, energie-unie en de kapitaalunie te versnellen