in , ,

Belastingplan 2020: Huurders, ouderen en lage inkomens wederom de dupe

Het belastingplan voor 2020 van het huidige , dat maandag wordt behandeld in de Tweede Kamer, heeft een ronduit rechtse signatuur. Er komt een lastenverlaging voor grote bedrijven.

Hogere belastingen voor woningcorporaties. En het toptarief voor de hoogste inkomens daalt, terwijl het tarief van de eerste schijf stijgt.

Het zijn onverstandige en onnodige keuzes in tijden van overvloed.

Allereerst de winstbelasting voor grote bedrijven. Na het echec met de dividendbelasting koos het kabinet ervoor de opbrengst een op een te compenseren voor het bedrijfsleven. De winstbelasting kon nog verder omlaag, vind het kabinet.

Het lage tarief gaat naar 15 procent, het hogere van 25 naar 21,7 procent. Dat dit laatste nergens voor nodig is, behoeft nauwelijks argumentatie.

Instanties als de OESO, het IMF, de Europese Commissie en tal van wetenschappers buitelen over elkaar heen met analyses dat bedrijven steeds rijker worden, minder investeren en uit gebrek aan ondernemingslust dan maar eigen aandelen inkopen.

Zelfs premier erkende onlangs dat het bij grote bedrijven tegen de plinten klotst, terwijl de van mensen steeds meer ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Help mee JDreport.com online te houden

Check de JDreport app in de Google PlayStore

Rapporteren

4 Comments

Laat een reactie achter
  1. En ze blijven maar doorgaan met de armeren en ouderen van de bevolking kapot te maken. Echter beseffen de rijken, waaronder de Haagse criminelen, niet dat ze de bevolking nodig hebben om rijk te worden. Een revolutie is de enige manier om ze te stoppen.

    • En dan zo’n Annemarie van Gaal,die beweerde dat ze best kon rondkomen met haar minimuminkomen. Zei ze er niet bij dat je vaste lasten en alles tegenwoordig veel duurder zijn. Zo is er een jaar of wat geleden, vrij stilletjes een regeltje ingevoerd dat je bij een huur die hoger was dan 366 euro minder huurtoeslag zou krijgen. De redenatie was dat je dan naar een goedkopere woning moest verhuizen. Vervolgens worden de huren flink opgeschroefd. En tegenwoordig heb je wel een internetabonnement nodig. Energiebelasting en ziekenbelasting verhoogd.
      Revolutie ja, maar denk eerder op een rustig manier, vooral zorgen dat je minder afhankelijk wordt van instanties.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Dit kan de kans zijn om geen dure zorgverzekering meer te moeten betalen

Draki bedankt…(?!) redder van de euro en sloper van onze pensioenen