in , , ,

Betrapt op video: de door VS gesteunde oppositie die molotovcocktails gooien op hulpgoederen Venezuela

oops 1551085366
geralt / Pixabay

Terwijl Washington en Caracas elkaar de schuld geven van het in brand zetten van een vrachtwagen met wat de vitale ‘humanitaire hulpgoederen' noemde, van Colombia tot , is er een verschenen die enig licht op het incident werpt.

De vrachtwagen vatte vuur en brandde tijdens een mislukte poging op zaterdag door de VS gesteunde activisten van de oppositie om de gesloten grensovergang Colombia-Venezuela te doorbreken bij de Francisco de Paula Santander-brug, vlakbij de Venezolaanse stad Urena.

De Venezolaanse regering weigert de Amerikaanse lading binnen te laten, noemt deze ‘humanitaire' konvooien een propagandastunt en een voorbode van een militaire invasie.

Foto's van het incident werden onmiddellijk gebruikt door Amerikaanse functionarissen om hun verontwaardiging uit te spreken en roept op tot verandering van het regime in Caracas. Maar beeldmateriaal dat is opgedoken op vertelt een opvallend ander verhaal, waarbij de schuld wordt gelegd op ‘activisten' in de menigte.

Eén clip lijkt het moment te hebben gevangen dat een man aan de Colombiaanse kant van de grens een Molotov-cocktail op de truck bekogelde, terwijl een andere video van de scène liet zien dat de activisten van de oppositie openlijk de brandbommen voorbereiden.

Grensbewakingsagenten blijft geduldig op hun lijn op afstand kijken, waardoor nog meer wordt getwijfeld aan beweringen dat de vrachtwagen in beslag werd genomen en in brand werd gestoken nadat deze Venezuela was binnen gereden.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
749897530 bae75ebeda climatechange

Groeiseizoen nog niet eens geëindigd: zeer sterke zeeijs groei, overtreft afgelopen 14 jaar

640px Algemene Politieke Beschouwingen in Eerste Kamer 10553669036

Stem wijs! De nieuwe Eerste Kamer beslist bijvoorbeeld over deze belangrijke privacy-wetsvoorstellen