in ,

Bizar en omdat het kan: Fiscus wil goed verdienen aan smartengeld van slachtoffers MH17

Voor de aankomst van de stoffelijke resten werden nog hele snelwegen afgezet. Maar nu het op geld aankomt is er van overheidswege wat minder empathie met de nabestaanden van de uit de lucht geschoten MH17. Nabestaanden moeten de helft van smartengeld dat ze ontvangen afdragen aan de fiscus.

Een nabestaande van een MH17-slachtoffer wordt aangepakt door de fiscus. Hans van Mens in Castricum moet de helft van het smartengeld dat hij namens zijn omgekomen zuster kreeg, afdragen aan de . Die heeft een speciaal team opgezet, dat zich bezighoudt met het afromen van schadevergoedingen.

„De heeft de stoffelijke resten van de slachtoffers met groot respect behandeld, maar nu tref ik een spijkerharde overheid die wil verdienen aan het leed van de nabestaanden”, zegt Van Mens geëmotioneerd. „Die dubbelheid steekt mij.”

Zijn zus Lucie van Mens kwam om bij de aanslag op het toestel van Malaysia Airlines, dat op 17 juli vorig jaar in uit de lucht werd geschoten met een . Er waren 196 Nederlandse slachtoffers. Lucie van Mens werkte voor de Female Health Company, gevestigd in Londen en Chicago, die zich inzet voor de seksuele van vrouwen wereldwijd. Zij was onderweg naar een conferentie.

Haar werkgever had voor haar een verzekering afgesloten, die een aan Van Mens heeft gedaan. Hoeveel die is, wil hij niet zeggen, maar de claim van de Belastingdienst loopt in tienduizenden euro’s. „Ik word gepakt door de overheid, omdat die de uitkering namens mijn zuster ziet als inkomen. Volgens mij is het smartengeld.

Lees verder via: eunmask


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Belastingen, leuker kunnen we het niet maken, wel veel duurder

EU gaat overzees landen bezetten/uitbreiden